”Hänen levynsä ovat olleet paskaa jo pitkään” – Mikael Åkerfeldt tylyttää Yngwie Malmsteenia

Opeth.
Sami Lommi

Opeth-johtaja Mikael Åkerfeldt rakastaa Yngwie Malmsteenin soittoa. Hän rakastaa sitä niin paljon, ettei epäröi sanoa, että Ruotsin virallinen kitarajumala on päästänyt itsensä jo vuosikaudet aivan liian helpolla. Malmsteenilta pitäisi voida odottaa enemmän, kuuluu Åkerfeldtin tuomio.

Asia tulee ilmi Music Radarin listauksesta, jossa Åkerfeldt listaa kymmenen suosikkikitaristiaan. Listalla ovat esimerkiksi Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Tony Iommi ja Malmsteen, jolle Åkerfeldt tarjoaa kunnon tough love -käsittelyn. Aiheesta kertoo myös Blabbermouth.

”Vihaan häntä yhtä paljon kuin rakastan häntä. Haluan ravistella häntä, potkia kaveria perseelle ja herättää hänet. Hän on upea, ja hän tietää sen”, Åkerfeldt sanoo.

”Näin Malmsteenin uusimman videon hänen blueslevyltään, ja se oli kuvottava. Hän ajeli siinä pitkin Miamia Ferrarillaan. En minä aivan sellaista ajattele, kun ajattelen bluesia. Se oli hirveää.”

Åkerfeldt myöntää, että hän kuulostaa Malmsteenin yhteydessä vähän samalta kuin katkera Opeth-fani, joka haikailee Opethin alkuaikojen tuotannon perään. Silti hän jatkaa ankaralla linjalla.

”Malmsteenin levyt ovat olleet paskaa jo pitkään, mutta kitaristina hän on ollut aina upea. Malmsteenin edellinen albumi, josta pidin, oli Odyssey (1988). Sen jälkeen hänen tuotantonsa muuttui kamalaksi”, Åkerfeldt sanoo.

”Minusta hänen pitäisi huolehtia urastaan paremmin ja rauhoittua hieman. Keskittyä hyvien biisien säveltämiseen. Hän ei anna itselleen sellaista arvoa kuin hän ansaitsisi, hän vain soittaa neoklassista kamaa säröt täysillä. Mutta rakastan häntä silti.”