Hardcore punkin pioneeriyhtyeen keulahahmon myrskyisästä elämästä dokumentti ja kirja

Volttia heittävä H.R. Bad Brainsin keikalla

Amerikkalainen Bad Brains perustettiin Washingtonissa vuonna 1977 ja se tuli nopeasti tunnetuksi nopean punk rockin ja reggaen yhdistämisestä. Bad Brainsia pidetään yhtenä hardcore punkin pioneeriyhtyeistä, joka inspiroi lukuisia yhtyeitä Beastie Boysista Rage Against The Machinen kautta Anthraxiin. Bad Brains on myös ehdolla Rock and Roll Hall of Fameen.

Yhtye oli myös tunnettu varsin energisistä keikoistaan ja erityisesti laulaja H.R.:n raivokkaasta lavapreesensistä. H.R., oikealta nimeltään Paul Hudson, oli kiihkeä ja arvaamaton myös lavan ulkopuolella ja hänen elämäänsä ovat värittäneet huumeet, väkivalta sekä fyysiset ja psyykkiset terveysongelmat. H.R. on sittemmin rauhoittunut pahimmista vuosistaan syvennyttyään reggaehin ja rastafarismiin.

H.R.:n myrskyisästä elämästä julkaistaan nyt kirja sekä sitä siivittävä dokumenttielokuva. Finding Joseph I -elokuvan ensi-ilta on Lontoossa 10. marraskuuta ja Suomessa elokuva nähdään osana Rokumentti-festivaalin ohjelmistoa 19. marraskuuta. Samanniminen kirja julkaistaan puolestaan tammikuussa 2017. 272-sivuista kirjaa varten on haastateltu H.R.:n ja tämän yhtyetovereiden lisäksi monia muita muusikoita muun muassa Guns N’ Rosesista, Living Colourista, Sublimesta ja Deftonesista.

”Kun näin hänet ensimmäistä kertaa lavalla, olin täysin myyty hänen intohimostaan laulajana ja ihmisenä. Kun tapasin hänet, hämmennyin vielä lisää. Hän on todellakin ainutlaatuinen yksilö”, Deftones-vokalisti Chino Moreno kuvailee.