Heavy metalin kummisetä Ozzy Osbourne listasi kymmenen parasta metallialbumia

Black Sabbath -nokkamiehenä ja menetyksekkäänä sooloartistina tunnetun pimeyden prinssin lista on ihailtavan monipuolinen.
27.6.2017 08:20

Rolling Stone -lehti julkisti hiljattain toimittajista ja alan muusikoista koostuneen raadin kokoaman listan kaikkien aikojen parhaista heavy metal -albumeista. Lehti on sittemmin julkaissut myös raadissa mukana olleiden muusikkojen henkilökohtaisia listoja. Ensin vuoronsa sai Metallica-rumpali Lars Ulrich ja myöhemmin Judas Priestin nokkamies, ”metallijumala” Rob Halford.

Nyt oman listansa parhaista metallialbumeista kertoo kuitenkin yksi genren virallisista aatelisista, koko heavy metal -genren kummisetänä pidetyn Black Sabbath -yhtyeen laulaja Ozzy Osbourne, joka on toki tunnettu myös soolourastaan ja erilaisista ulkomusiikillisista asioista. Osbourne oli paitsi luomassa heavy metalin perustuksia Sabbathin riveissä, myös vuosien varrella pitänyt hevilippuja korkealla tarjoamalla soolokiertueillaan lämmittelypestiä monille nouseville kyvyille (muun muassa Mötley Crüe, Metallica) ja pyörittänyt Ozzfest-hevifestivaalia useita vuosia.

Tästä syystä Osbournen omien hevisuosikkien lista näyttäytyy erityisen mielenkiintoisena ja osittain jopa hieman yllättävältä. Mukana on toki useita itsestäänselviä valintoja, mutta myös muutama tuoreempi levy sekä erikoisia nostoja kuten Rob Zombien debyytti Hellbilly Deluxe. Toisaalta Zombie kuuluu siihen mittavaan joukkoon, joka on esiintynyt Ozzfesteillä ja kävipä Ozzy myös vierailemassa tämän toisella pitkäsoitolla, joten siinä mielessä ei Robert Cummingsin mukanaolo listalla ihmetytä.

Ozzy Osbournen valitsemat kymmenen parasta metallialbumia ovat aakkosten mukaan järjestettynä seuraavat:

AC/DC – Highway To Hell (1979)
Alice In Chains – Facelift (1990)
Guns N’ Roses – Appetite For Destruction (1987)
Judas Priest – British Steel (1980)
Led Zeppelin – IV (1971)
Megadeth – Rust In Peace (1990)
Metallica – Master Of Puppets (1986)
Motörhead – Ace Of Spades (1980)
Pantera – Cowboys From Hell (1990)
Rob Zombie – Hellbilly Deluxe (1999)

Lisää luettavaa