Ozzy Osbourne pelkäsi leimautuvansa ”luuseriksi” saatuaan potkut Black Sabbathista – ”En voinut antaa heidän voittaa”

Ozzy Osbourne vuonna 2011.
Markus Laakso

Ozzy Osbourne muistelee Kerrang!-lehdessä sitä hetkeä, kun hän sai potkut Black Sabbathista vuonna 1979 ja bändi korvasi hänet Ronnie James Diolla. Ozzy kertoo halunneensa näyttää entisille bändikavereille, yleisölle ja myös itselleensä pystyvänsä jatkamaan soolona.

– Se on vahva motivaattori, luuseriksi leimautumisen pelko. Ego ajatteli, että minun on jatkettava, en voinut antaa heidän voittaa, Ozzy sanoo.

– Menestyksen mukana tulee suuri ego ja egon mukana tulee paljon paskaa. Egot, huumeet ja naiset ovat tuhonneet enemmän bändejä kuin sodat!

Ozzyn tuleva Sharon-vaimo ryhtyi tämän manageriksi ja lähes kirjaimellisesti nosti pimeyden ruhtinaan katuojasta. Kerrang!-lehdessä Tony Iommi ja Geezer Butler sanovat olevansa Sharonille kiitollisia, että tämä antoi tukensa Ozzylle ja nosti tämän menestyksekkäälle soolouralle.

– Ozzy oli todella huonossa kunnossa tavatessaan Sharonin. Sharon pelasti hänen henkensä ja olemme siitä kiitollisia. Olimme surullisia, ettei hän ollut enää bändissä, mutta oli hienoa nähdä hänen pärjäävän, Geezer toteaa.

Jäähyväiskiertueensa loppusuoralla oleva Black Sabbath heittää viimeiset keikkansa (?) helmikuun alussa bändin synnyinkaupungissa Birminghamissa.