Helmikuussa 1980 Bon Scott poistui rajan taa – tältä hän näytti hetkeä aiemmin tv-keikalla

7.2.2024 10:20

19. helmikuuta 1980 AC/DC:n valovoimainen keulakuva Bon Scott kuoli. Alati pahenevista päihdeongelmista kärsinyt Scott oli 18.2.1980 ystävineen rymyreissulla Lontoon East Dulwichissä, ja seuraavana aamuna kaverinsa autoon sammunut Scott löydettiin elottomana. Hän oli 33-vuotias.

Nyt Metal Hammer nostaa esille muutaman kiinnostavan AC/DC:n tv-esiintymisen: Briteissä ja Espanjassa kuvatut spektaakkelit nimittäin taltioitiin vain muutama viikko ennen Scottin kuolemaa. AC/DC:tä Jenkeissä manageroinut Doug Thaler kertoi Metal Hammerin mukaan Scottin olleen noihin aikoihin hälyttävän huonossa kunnossa: ”Hän oli päissään suurimman osan aikaa, tai sitten hän nukkui humalaansa pois voidakseen vetää kännit uudelleen. Hän alkoi olla pahoissa vaikeuksissa”, Thaler kuvaili.

Yleisöön asti näitä ongelmia ei kuitenkaan näkynyt, sillä Brittien Top Of The Popsissa ja Espanjan Aplauso TV:ssä Scott näyttäytyi tuttuna rehvakkaana itsenään. Haikeaksi vetää näiden esitysten katsominen, aivan liian aikaisin lähti tämä laulaja keskuudestamme. Pari viikkoa kuvausten jälkeen Scott oli kuollut, maalis–huhtikuun vaihteessa Brian Johnsonista tuli AC/DC:n uusi laulaja ja 25. heinäkuuta 1980 julkaistiin uuden kokoonopanon ensimmäinen albumi Back in Black. Siitä tulikin sitten yksi rockin historian eniten myydyistä levyistä, ja loppu on historiaa.


Lisää luettavaa