Huoli popmusiikin miesvaltaisuudesta synnytti erityisapurahan – Naisia ja muunsukupuolisia tuetaan myös kummiartistitoiminnalla

Kummiartisteina toimivat muun muassa Paula Vesala (kuvassa) sekä Aki Tykki.
3.10.2018 10:17

Joensuun  Popmuusikot ry perustaa nuorille naisille ja muunsukupuolisille tarkoitetun erikoisapurahan, jota myönnetään popmusiikin harrastamiseen kuten soittimien hankintaan, keikkamatkakuluihin ja studiovuokriin.

”Olemme huolestuneita popmusiikin miesvaltaisuudesta ja nyt perustettu erityistuki on pieni askel ongelman korjaamiseksi. Erityisesti meitä huolettaa epätasapaino soittajissa ja haluammekin kannustaa kaikkia tarttumaan rumpuihin, kitaroihin tai läppäriin ja levysoittimiin. Tätä kautta on mahdollista korjata popmusiikin soittajien hurjaa miesvaltaisuutta”, kommentoi Popmuusikoiden toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

Rahallisen tuen lisäksi yhdistys tarjoaa kummiartistien apua ja neuvoja. Kummeina toimivat Paula Vesala, Mariska, Aki Tykki ja Mikko Von Hertzen. Apurahan ja kummitoiminnan taustavaikuttajana toimiva Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis toteaa aloitteen kummitoiminnasta tulleen Aki Tykiltä, joka halusi tarjota apua tasa-arvon saavuttamisessa alalla.

”Yhdessä saimme nopeasti kerättyä joukon hyvin lahjakkaita artisteja, jotka auttavat nuorempia oli kyse sitten biisien sisällöstä tai alalla pärjäämisestä. Yhteinen tahto puuttua epätasa-arvoon on vahva”, Varis sanoo.

Apurahaa jaetaan kolme kertaa vuodessa ja tukea myönnetään kerrallaan yhdelle henkilölle tai taholle. Tuen maksimimäärä on tuhat euroa. Erityistukea voi hakea samassa haussa Popmuusikoiden rahaston yleisen tuen kanssa. Yhdistyksen rahasto myöntää vuosittain noin 20 000 euroa apurahoja Pohjois-Karjalan popmusiikin tukemiseen. Rahastoa rahoitetaan Ilosaarirockin tuotoilla.

”Oman avauksemme myötä kannustamme myös muita alan toimijoita tekemään konkreettisia tekoja ongelman ratkaisemiseksi”, Hattunen lisää.

Lisää luettavaa