Hurja määrä Freddie Mercuryn henkilökohtaista omaisuutta huutokaupataan – mukana melkoisia aarteita

26.4.2023 18:53

Edesmenneen Queen-solisti Freddie Mercuryn omaisuutta ollaan huutokauppaamassa oikein reippaalla kädellä, uutisoi Classic Rock.

Mercury testamenttasi Lontoon-kotinsa kaikkine tavaroineen läheiselle ystävälleen Mary Austinille. Tämä piti asunnosta ja kokoelmista huolta yli kolmen vuosikymmenen ajan, mutta nyt on hänen mukaansa tullut aika luopua tavaroista.

Myytäväksi tulee muun muassa käsinkirjoitettuja sanoituksia, Mercuryn kuuluisa kruunu ja viitta -asukokonaisuus, akustinen Martin D-35-kitara, jota uskotaan käytetyn Queenin Crazy Little Thing Called Love -hitillä sekä esiintymisasuja ja maalauksia. Kaikkiaan yli 1500 esinettä asetetaan näytteille Lontooseen, New Yorkiin, Los Angelesiin ja Hong Kongiin ennen syyskuussa järjestettäviä kuutta huutokauppatilaisuutta.

”Minulla on monen vuoden ajan ollut ilo ja kunnia elää näiden kaikkien Freddien etsimien ja rakastamien asioiden ympäröimänä”, Austin kommentoi tiedotteessaan. ”Mutta vuodet ovat vierineet ja on tullut aika tehdä vaikea päätös sulkea tämä aivan erityinen luku elämässäni.”

Austin sanoo BBC:n haastattelussa, että kaikkein vaikeinta luopua on sanoituksista ja nuoteista.

”Niistä näkee taiteilijan prosessin, työn edistymisen”, Austin sanoo. ”Yliviivaukset, uudet ajatukset, uudelleenmuotoilut. … Päätin ettei olisi sopivaa vain makuuttaa niitä nurkissa. Jos aioin myydä, minun tulisi myydä rohkeasti kaikki.”

Huutokaupan odotetaan tuottavan 7,4 miljoonaa dollaria. Austin aikoo lahjoittaa osan tuotoista Mercury Phoenix Trustille ja Elton John Aids Foundationille.

Lisää luettavaa