Hyväntekeväisyysprojektina syntyneellä kappaleella vierailee yli 150 muusikkoa – Kuuntele Uuden edessä tästä

Mukana muun muassa Andy McCoy, Michael Monroe, Anssi Kela, Chisu, Paula Vesala, Toni Wirtanen, Maija Vilkkumaa ja Ilkka Alanko.

Toivon kärki -kollektiivi on julkaissut hyväntekeväisyyssinglen, jonka tuotto lahjoitetaan Punaiselle ristille koronaviruspandemiasta kärsineiden auttamiseksi. Projekti lähti liikkeelle Lauri Tähkän ja Timo Kiiskisen ideasta ja syntyneellä Uuden edessä -kappaleella kuullaan lopulta yli 150 musiikin ammattilaista, jotka ottivat projektiin osaa etäyhteyksin.

Vierailijoiden pitkälle listalle kuuluvat muun muassa Aki Tykki, Andy McCoy, Anna Puu, Anssi Kela, Chisu, Costello Hautamäki, Darude, Elli Haloo, Ellinoora, Ida Paul, Ilkka Alanko, Irina, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Katri Helena, Laura Voutilainen, Lenni-Kalle Taipale, Leri Leskinen, Maarit Hurmerinta, Maija Vilkkumaa, Michael Monroe, Mira Luoti, Olavi Uusivirta, Paleface, Paula Vesala, Pauli Hanhiniemi, Samu Haber, Samuli Edelmann, Sanni, Tommi Läntinen, Toni Wirtanen, Vesta, VilleGalle ja Vilma Alina. Kappaletta työstettiin neljän tuottajan, Jukka Immosen, Jurekin, Antti Rzy Riihimäen ja Eppu Kososen voimin.

”Uskon, että musiikki tuo lohtua ja toivoa tämän rajun tilanteen edessä. Tässä kappaleessa on yhteisöllisyyttä ja yhteislaulua. Minusta on liikuttavaa kuulla se yhteisvoima ja toivo, että kyllä tästä selvitään”, Tähkä kommentoi Ylen haastattelussa.