Ian Gillan: Ritchie Blackmoren paluu Deep Purplen riveihin olisi ”äärimmäisen epäkunnioittavaa” nykyistä kokoonpanoa kohtaan

Deep Purple.
Marko Säynekoski

Rockveteraani Deep Purplella on pian takanaan jo 30 vuotta ilman alkuperäiskitaristiaan Ritchie Blackmorea, joka vaikutti bändin riveissä viimeksi vuosina 1984–1993. Kolmen vuosikymmenen ja kymmenen studioalbumin jälkeenkin osa faneista haaveilee yhä kahdesti bändistä eronneen perustajajäsenen paluusta yhtyeen riveihin. Bändin jäsenet eivät ole koskaan ajatukselle lämmenneet ja tuoreessa Espanjan Rock FM:n haastattelussa laulaja Ian Gillan joutui jälleen toteamaan, että minkäänlaisesta yhteenpaluusta on turha haaveilla.

”Mielestäni ajatus jostain isosta reunionista tai sellaisesta olisi äärimmäisen epäkunnioittavaa elävää, hengittävää Deep Purplea kohtaan. Se olisi aivan kamalaa. Tunnelma olisi todella huono ja koko touhu olisi teennäistä. Siinä ei olisi kyse mistään muusta kuin rahasta, koska siinä ei ole mukana yhtään rakkautta”, Gillan toteaa ja heittää samalla kehuja bändin nykyisen kitaristin, kesällä sivuun jääneen Steve Morsen korvaajaksi otetun Simon McBriden suuntaan.

”25 prosenttia Deep Purplen perusolemuksesta on improvisaatiota ja meillä on bändissä nyt muusikko, joka on aivan uskomaton. En tiedä, miten paljon Ritchie on nykyään harjoitellut tai mitään sellaista.”

”Voisin puhua asiasta pitkään, mutta lyhyesti ja ytimekkäästi muotoiltuna vastaus on ei. Hän on kuin ex-vaimo emmekä me halua enää koskaan palata yhteen.”