Ritchie Blackmore kertoo, mitä kaipaa enemmän uusilta bändeiltä: ”Huomaan saman monessa nykypäivän yhtyeessä”

Sami Lommi

Ritchie Blackmore ennätti hiljattain vastailemaan Long Island Weeklyn kysymyksiin kaikenmoisista Blackmore’s Nightia koskevista asioista, ja sivuuttiinpa haastattelussa vähän Deep Purpleakin. Samassa yhteydessä Blackmore pohti hieman sitä, mikä nykypäivän rockissa on Blackmoren mielestä vialla, ja harmistuksen aihetta löytyy ilmeisesti ihan perusasioista.

”En ole kovin kiinnostunut modernista lähestymistavasta tai moderneista instrumenteista”, folk rockin nimeen vanhoilla päivillään vannova Blackmore sanoo. ”Käytämme syntetisaattoreita joihinkin asioihin, mutta vain siksi, että näkisimme miten etenemme muilla instrumenteilla. Kaikessa on kysymys perusasioihin palaamisesta – yksinkertaisesta musiikista.”

”Melodia on minulle erittäin tärkeä asia. Siksi jopa Deep Purplen musiikki alkoi loppua kohti, ennen eroani, kuulostaa hieman monotoniselta. Siinä ei ollut paljoa melodiaa, ja jos en kuule melodiaa, en inspiroidu. Huomaan saman monessa nykypäivän hard rock -bändissä – en nyt tarkoita death metalia tai sellaista –, melodiaa ei juuri ole, enkä voi samaistua sellaiseen.”

Eli kehitelkää ikivihreitä melodioita, jos haluatte tehdä Blackmoreen vaikutuksen! Ei tuo mitenkään pöllömpi ohjenuora säveltämiseen ole. Mitenkäs se Suomenkin musiikkipiireissä viljelty sanonta kuuluikaan: älkää yrittäkö tehdä hittejä, yrittäkää tehdä klassikoita.