Ice Cube perusti koripalloliigan NBA-uransa lopettaneille pelaajille

N.W.A.-räppäri pitää itsensä kiireisenä paitsi musiikki- ja elokuvaprojekteilla, myös urheilun saralla. Ice Cube on nimittäin perustanut koripalloliigan, jossa Amerikan pääsarjassa NBA:ssa peliuransa lopettaneet pelaajat pääsevät ottamaan toisistaan mittaa 3 vastaan 3 -matseissa.

– Kehitin tämän konseptin fanina, joka kyllästyi katsomaan, kuinka kaikki hänen sankarinsa yksi toisensa jälkeen jäävät eläkkeelle eivätkä enää pelaa. Neljä ottelua viidessä illassa on heille liikaa, mutta moni heistä on edelleen muuten pelikuntoinen ja -kykyinen, Ice Cube kuvaili The Verticalille.

– Aloin miettiä 3 vastaan 3 -koripalloa ja tuumin, miksei tätä pelata ammattilaistasolla. Se on kuitenkin se kaikkein yleisin koripallon muoto. Näin pääsemme taas näkemään nämä kaverit pelaamassa ja annamme heille samalla tilaisuuden tehdä NBA-uran jälkeen jotain muutakin kuin juontohommia. Eivätkä kaikki halua lähteä Eurooppaan pelaamaan, joten liiga sopii myös heille.

Kiertävässä BIG3-liigassa on mukana kahdeksan joukkuetta. Yhtenä iltana pelataan neljä ottelua, joiden lisäksi ohjelmassa on musiikkiesityksiä ja muuta viihdettä. Nämä ”koripallofestivaalit” kiertävät sitten suunnitelmien mukaan kaupungista kaupunkiin kymmenen viikon ajan kesällä. Mukaan on jo ilmoittautunut monia kovan luokan koripalloilijoita niin pelaajiksi kuin myös valmentajiksi.

– Olen totaalisen innoissani tästä konseptista ja olen jopa hieman laiminlyönyt kaikkia muita töitäni keskittyessäni tähän. Haluan antaa faneille ja pelaajille parhaan mahdollisen liigan, sillä sen he ovat ansainneet, Ice Cube hehkuttaa.

‪The BIG3 is coming… Learn more in January.‬ Link in bio for more.

Kuva, jonka Ice Cube (@icecube) julkaisi