IL: Apulanta-elokuva poistuu kuluvan viikon torstaina teatterien ohjelmistosta, Finnkinosta vahvistetaan

Teit meistä kauniin -still kuva

Finnkinon myyntijohtaja Kalle Peltola vahvisti Iltalehdelle, että Tuukka Temosen ohjaama Teit meistä kauniin -elokuva poistuu teatterien ohjelmistosta tällä viikolla. Viimeiset näytökset nähdään tulevana torstaina 13. lokakuuta.

Elokuvan tippuminen elokuvateatterien ohjelmistosta aiheutti viikonloppuna pienimuotoisen kohun, kun tekijät kertoivat poistumisen syynä olevan teattereiden boikotti. Teit meistä kauniin tuli Elisa Viihteen digijakeluun samanaikaisesti kesken teatterilevityksen. Myyntijohtaja Peltola kommentoi Iltalehdelle elokuvan tekijöiden ja Elisan välisestä sopimuksesta ainoastaan, että se tuli Finnkinolle yllätyksenä.

Teit meistä kauniin sai ensi-iltansa 7. syyskuuta eli se on pyörinyt isoilla valkokankailla nyt neljä viikkoa. Elokuva on kuitenkin kerännyt edelleen hyviä katsojamääriä ja sen suosio on yllättänyt myös tekijänsä. Sopimus digijakelusta Elisa Viihteen kanssa oli solmittu jo kesäkuussa 2015, eikä silloin uskottu elokuvan pysyvän ohjelmistossa näin kauan.

Temonen kertoo Iltalehdelle, että hänelle on sama, mitä kautta hänen elokuvaansa katsotaan, kunhan sille vain löytyy katsojia. Hän kuitenkin ihmettelee teatterien päätöstä tiputtaa elokuva ohjelmistostaan.

”Heillehän se voi merkata melkein 50-60 tuhannen [euron] menetystä. Itsellenihän se on aivan merkityksetön asia. Joka tapauksessahan elokuvan elinkaari alkaa olla lopuillaan, eli se poistuisi sieltä joka tapauksessa kohta. Mulle tekijänä pääasia on, että elokuvaa katsellaan, oli formaatti sitten mikä tahansa”, Temonen toteaa.

”Haluan olla kiinni nykyajassa. Mä uskon vapaaseen jakeluun ja levitykseen. Jos teatteri päättää toimia toisella tavalla, ja he haluavat vetää nyt jo virallisestikin miljoonan tuottaneen elokuvan ohjelmistosta, ei se ole multa ole pois, jos raha ei kelpaa. Heidän rahaahan se on.”