Ilouutisia uutta materiaalia kirjoittavan Sonata Arctican faneille – luvassa spessukiertue!

Erikoismeininkiä tarjolla talvella!
19.9.2017 16:32

Kemiläisrykmentti Sonata Arctica kiertää ympäri Suomea alkuvuoden aikana. Aivan, tämä onkin ollut tiedossa jo muutaman päivän ajan, mutta Sonata-kippari Tony Kakolla on nyt rundiin liittyvää mukavaa kerrottavaa.

– Ollaan mietitty niin sanotun Chapter-saagan soittamista jo pitkään. Ne on kaikki hyviä biisejä, jotka luovat aivan tietynlaisen tunnelman. Joskus aiemmin pohdittiin, että ehkä ne ovat vähän liian hitaita vedettäväksi, mutta tarkemmin ajatellen: eiväthän ne mitään balladejakaan ole, sanoo Kakko.

– Eli toisin sanoen soitetaan kaikilla ensi vuoden alun Suomen-keikoilla Caleb, Till Death’s Done Us Apart, The End Of This Chapter, Don’t Say A Word sekä Juliet. Loppusetti on vielä mietinnässä, mutta ehkä lyödään iltamiin muitakin vähän varjoon jääneitä kappaleita. Katsotaan nyt.

Sonata Arctica viettää kuluvan syksyn aikana hiljaiseloa. Tarkoittaako tämä sitä, että sävelkynä sauhuaa kuumana?

– Joo, olen tässä hiljalleen aloitellut kirjoituspuuhia, mutta nyt on tarkoitus mennä ”hiljaa hyvä tulee” -tyylillä, eikä uutta studioalbumia kannata odottaa ainakaan ennen loppuvuotta 2018. The Ninth Hourin suhteen ei mennyt ihan suunnitelman mukaan, kun päästiin yllättäen lämppäämään Nightwishiä Pohjois-Amerikkaan kesken luomiskauden… Se oli kyllä hemmetin kiva rundi, mutta samalla se teki levyn aikataulusta aika pirun stressaavan, sanoo Kakko.

– Tässä on tullut jo muutaman vuoden ajan kirjoiteltua myös muunlaista materiaalia, ja jossakin vaiheessa olisi tosiaan tarkoitus keksiä joku ”pikku projekti” tähän Sonatan kylkeen. Eipähän sitten jäisi jälkipolville ainakaan kovin montaa sataa viimeistelemätöntä ja  julkaisematonta biisiä!

Lisää luettavaa