Infoa Muse-keikan järjestelyistä: soittoajat selvillä, ota nämä asiat huomioon konsertin yhteydessä

27.5.2019 14:27

Live Nation julkaisi tuttuun tapaansa informaatiota tulevan Muse-keikan käytännön asioista. Mikäli siis olet 18. kesäkuuta matkalla Helsingin Suvilahteen, tarkasta tästä, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, jotta ilta sujuisi mahdollisimman jouhevasti.

Ensinnäkin tapahtuma-alueen portit avautuvat kello 17. Illan ensimmäinen esiintyjä The Amazons nousee lavalle 18:30, näyttelijä Kiefer Sutherlandin yhtyeen vuoro on 19:30 ja Muse aloittaa oman urakkansa noin kello 20:45. Konsertin arvioitu päättymisaika on koin kello 23:30, ja alue suljetaan kello 01. Annetut esitysajat ovat arvioita ja saattavat muuttua.

Kun väkeä on liikkeella kuin meren mutaa, on tietysti selvää, että jonottamista & ruuhkaa on tiedossa. Kannattaa siis varata saapumisiin ja lähtemisiin aikaa, kun turvatarkastukset ja sellaiset hidastavat alueelle pääsemistä. Portilta löytyy maksullinen tavaransäilytys. Konserttilipulla pääsee konserttialueelle vain kerran sisään. Tapahtuma-alueen kartta näyttää suunnilleen tällaiselta.

Sisäänpääsy konserttiin tapahtuu Sörnäisten rantatien puolelta Parrukatua pitkin. Pyöräparkki löytyy Sörnäisten rantatien ja Parrukadun risteyksestä. Tapahtuman puolesta ei ole järjestetty pysäköintiä autoille.

Konsertin rakentaminen aloitetaan maanantaina 10. kesäkuuta, jolloin Suvilahden Energiakenttä aidoitetaan tapahtuma-alueeksi. Suvilahden Energiakentälle ajo suljetaan 11.–20.6. väliseksi ajaksi. Parrukatu suljetaan tapahtumapäivänä tiistaina 18.6. kokonaan autoliikenteeltä klo 08–02 väliseksi ajaksi. Tapahtuma-alue puretaan torstaina 20. kesäkuuta iltaan mennessä.

Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä kannattaa varustautua sadeasuin. Myyntipisteissä asioimisen nopeuttamiseksi kannattaa ottaa mukaan käteistä rahaa. Baarialueella ja myyntipisteissä käyvät myös yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Järjestelmäkameroiden, videokameroiden ja nauhureiden, retkikalusteiden, grillien, lemmikkieläinten, tölkkien, purkkien, alkoholijuomien, laser-osoittimien, aseiden, ilotulitteiden sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen tapahtumaan ja sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty. Mukaan voi ottaa enintään 0,5 litran avaamattoman muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon. Kuulosuojaimia kannattaa käyttää, ja sellaisia voi ostaa tapahtuma-alueelta.

Ikäraja konserttiin on 5 vuotta. Alle 14-vuotiaat pääsevät alueelle vain täysi-ikäisen huoltajan seurassa. Jokainen alueelle tulija tarvitsee oman lipun.

Konsertin lippuja on myytävänä Ticketmasterissa. Liput kustantavat palvelumaksuineen alkaen 84 euroa. Soundi on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa