Insomnium julkaisi totutusta linjastaan poikkeavan uuden singlen – ”Hyvä esimerkki siitä, kuinka kappale löytää omat siipensä studioprosessin aikana”

Kappale löytyy tulevalta Anno 1696 -teemalevyltä.
17.1.2023 15:14

Kotimaisen melankolisen metallin uranuurtaja Insomnium julkaisee ensi kuussa uuden Anno 1696 -teemalevyn, joka perustuu basisti-laulaja Niilo Seväsen novelliin. Anno 1696 on portti maailmaan, joka sijoittuu suurten kuolonvuosien, nälänhädän ja levottomuuden aikaan. Euroopassa uudet ajatukset ovat jo nousseet haastamaan uskonnon ja kirkon valtaa, mutta Ruotsi-Suomessa noitavainot ovat hurjimmillaan. Levyä pohjustetaan tänään julkaistulla singlellä The Witch Hunter, jonka video julkaistaan levy-yhtiö Century Median Youtube-kanavalla tänään (17.1.) kello 19 Suomen ajassa. Video löytyy tuon kellonlyömän jälkeen myös tuosta alempaa artikkelin lopusta.

”Tämä on Markuksen (Vanhala, kitara) sävellys, eikä se itseasiassa kuulosta ihan perinteiseltä Insomniumin kappaleelta. Siinä on joitain todella mielenkiintoisia elementtejä. Kappale kehittyi studiossa hyvin pitkälle, ja loppujen lopuksi se valikoitui yhdeksi singleksi”, Sevänen kommentoi.

The Witch Hunter on hyvä esimerkki siitä, kuinka kappale kasvaa ja löytää omat siipensä studioprosessin aikana. Biisissä on ehdottomasti elokuvallinen tunnelma. Itseasiassa, tein tähän kappaleeseen lauludemot suomeksi, lukien ja karjuen Niilon tarinaa. Loppujen lopuksi vain nimi säilyi, ja se käännettiin noidanmetsästäjästä englanniksi. Se on kuitenkin eri tarina ja salainen versio, jota ei ulkopuolisten tule koskaan kuulla”, toteaa puolestaan kappaleen tehnyt Vanhala.

Lisää luettavaa