Insomniumin ja Omnium Gatherumin kiertue peruuntui – ”Taloudelliset vaikutukset katastrofaalisia”

13.3.2020 17:02

Insomnium ja Omnium Gatherum aloittivat Yhdysvaltain-kiertueensa Philadelphiasta 12. maaliskuuta. Ensimmäinen keikka jäi myös rundin viimekseksi, sillä viranomaistoimet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ovat esimerkiksi sulkeneet suurimman osan keikkapaikoista.

– Saavuimme USA:han, ja me todellakin halusimme kiertueen toteutuvan, mutta tilanne on muuttunut huomattavasti aikaisempaa huonommaksi menneen 48 tunnin aikana. Koko maa on käytännössä suljettu, emmekä voi asialle yhtään mitään, yhtye kirjoittaa.

– Kiertueen peruuntuminen tarkoittaa meille taloudellista katastrofia, emmekä tällä hetkellä tiedä, miten pystymme jatkamaan toimintaamme. Kun pääsemme takaisin Suomeen, alamme pohtia eri mahdollisuuksia tämän vaikean tilanteen korjaamiseksi. Saatamme esimerkiksi käynnistää jonkinlaisen joukkorahoituskampanjan, sillä tulemme tarvitsemaan faniemme tukea, jotta pääsemme taloudellisesti jaloillemme.

Insomnium ja Omnium Gatherum päättävät tummasävyisen viestinsä paljon puhuvaan lauseeseen: ”Jos ylipäänsä pääsemme näiden vaikeiden aikojen yli, yritämme myöhemmin toteuttaa tämän saman kiertueen Pohjois-Amerikassa.”

Lisää luettavaa