”Internet synnyttää kaiken maailman idiootteja” – Slayerin Gary Holt kertoo kokemuksistaan trollaajien kanssa

Exoduksessa pitkän uran tehnyt Gary Holt pistettiin vuonna 2011 kovan paikan eteen, kun kitaristi korvasi Slayeristä sivuun jääneen Jeff Hannemanin. Ja kun Hanneman menehtyi vuonna 2013, Holt kiinnitettiin yhtyeen vakituiseksi jäseneksi. Vaikea pesti, kun ottaa huomioon, että Hanneman oli pitkään yksi Slayerin kantavista voimista ja useiden klassikkokappaleiden säveltäjä.

IndyWeek-sivustolle antamassaan haastattelussa Holt kertoo saamastaan vastaanotosta Slayer-fanien keskuudessa. Enimmäkseen palaute on Holtin mukaan ollut kannustavaa, mutta mukaan on mahtunut joitain huutelijoitakin.

– Ensimmäisellä Euroopan-kiertueellani yksi kaveri yritti saada minua hermostumaan. Minun olisi pitänyt vain huomauttaa asiasta Slayerin road crew’lle, niin he olisivat piesseet tyypin pahanpäiväisesti, mutta enpä huomauttanut, Holt kertoo haastattelussa.

Holtin mukaan useimpien trollienkin kanssa on ollut mukavaa naljailla. Vaikeampien tapausten kanssa hän on tarpeen tullen hyökkäävämpi.

– Yksi tyyppi Milanossa oli aika mulkku. Hän oli kimpussani koko ajan, ja lopulta menin hänen luokseen, tartuin hänen käteensä ja katsoin, paljonko hänellä oli asiaa, kun olin lyöntietäisyydellä. En minä peräänny, jos joku yrittää pilata show’ni, Holt sanoo.

– Tuollaiset tyypithän yrittävät pilata koko Slayerin keikan yrittäessään häiritä yhden jäsenen esiintymistä. Voin vakuuttaa, että osaan antaa takaisin samalla mitalla.

Holt arvelee muutenkin, että ”internet synnyttää kaikenlaisia idiootteja” ja tuumaa, ettei ”näppäimistösotureiden” puheita kannata ottaa kovin raskaasti. Hän vertaa omaa tilannettaan nuoruuteensa, kun hän oli itse katsomassa AC/DC:tä keikalla Bon Scottin kuoleman jälkeen. Holtin mukaan Brian Johnson otettiin tuolloin vastaan avosylin.

– Yksikään tyyppi yleisössä ei aukonut päätään Johnsonille. Kävin tuolloin kahdella keikalla, eikä yleisössä ollut kummallakaan kerralla yhtään negatiivista vibaa. Mutta nykyään internet synnyttää sellaista.

Holt mainitsee myös yhden kiintoisan pikku yksityiskohdan Exoduksen ja Slayerin eroista lavan ulkopuolella: Slayerin kiertuebussissa otetaan hänen mukaansa huomattavasti rauhallisesti, kun taas Exoduksen tyypit ”tykkäävät bailata”.

– Ihmiset luulevat, että teurastamme vuohia keikkabussissa, mutta todellisuudessa Slayerin kyydissa on hyvin rentoutunut ja hiljainen tunnelma. Exoduksen bussissa riittää sen sijaan ääntä, naurua ja sekoilua.