Iron Maiden -kitaristi vakuuttaa yhtyeen jatkavan vielä nykyisen kiertueen jälkeenkin, lupailee ensi vuodelle myös yllätyksiä

Dave Murray lupailee, että Iron Maiden ei ole menossa minnekään vielä pitkään aikaan.
30.6.2017 16:58

Legendaarinen Iron Maiden ei ole lyömässä hanskoja tiskiin vielä pitkään aikaan, vahvistaa orkesterin pitkäaikainen kitaristi Dave Murray The Press-Enterpriselle. The Book of Souls -kiertueella urakoivan yhtyeen jäsenistöltä on viime aikoja kyselty useampaankin otteeseen, alkaako eläköityminen siintää jo horisontissa, mutta nokkamies Steve Harrisin jodolla moiset puheet on kerta toisensa jälkeen torpattu heti alkuunsa. Niin myös tälläkin kertaa.

”Emme ole lopettamassa tämän kiertueen jälkeen – tämä ei suinkaan ole viimeinen rundimme”, Murray toteaa ykskantaan. ”Hoidamme tämän loppuun, hauskaa samalla pitäen, ja vedämme sitten hieman henkeä. Ensi vuodelle on kuitenkin luvassa muutamia yllätyksiä.”

”Vaikka teet jotain mitä rakastat, ja tämä on ollut fantastista kaikkien näiden vuosien jälkeenkin, mutta kun näet ihmisten reaktiot, se antaa tiettyä lisänostetta. He laulavat niin uusien kuin vanhojenkin biisien mukana.”

Kun mieheltä kysyttiin, miltä hänestä mahtaisi tuntua mikäli yhtye nyt lopettaisi, vastausta ei tarvinnut kauaa vartoa. ”Mikäli tämä päättyisi huomenna, voisin rehellisesti sanoa olleeni onnellinen ja onnekas, tehneeni kaiken, nauttien suurimmasta osasta, enkä muutoin olisi ikinä käynyt paikoissa, joihin olemme matkustaneet.”

”Olemme siinä mielessä onnekkaita, että olemme päässeet kiertämään maailmaa rundeillamme. Se jo itsessään on ollut jo melkoinen kokemus, mutta olemme vielä lisäksi päässeet soittamaan musiikkia ja ilmaisemaan itseämme melodisesti, aggressiivisesti ja hauskaa pitäen.”

”Tulevaisuudessa on vielä paljon tehtävää, joten sitä vain keksii uusia juttuja ja yrittää luoda jotakin uutta joka päivä”, mies päättää.

Lisää luettavaa