Iron Maiden on ehdolla Rock ’n’ Roll Hall of Fameen, mutta ex-laulajaa ei kelpuutettu mukaan – Blaze Bayley kommentoi asiaa

Blaze Bayley Sweden Rockissa 2019.
Mattias Ericsson/ Stella Pictures/ All Over Press

Bayleylle on tärkeämpää, että hän on hyvissä väleissä muun bändin kanssa ja fanit pitävät hänen tekemisistään.

Iron Maiden, joka on vuodesta 2005 saakka ollut kelvollinen mukaan Rock ’n’ Roll Hall of Fameen (eli ensilevytyksestä on kulunut vähintään 25 vuotta), mutta vasta tänä vuonna heavy metal -jättiläinen on päässyt ensimmäistä kertaa ehdokkaaksi. Mikäli Iron Maiden nimetään mukaan kunniagalleriaan, sinne pääsevät ne jäsenet, jotka Hall of Famen edustajat ovat etukäteen päättäneet. Nykyisen kokoonpanoon kuuluvien jäsenten lisäksi mukaan pääsisivät entisistä jäsenistä kolmella ensimmäisellä Maiden-albumilla rumpaloinut Clive Burr, kahdella ensimmäisellä levyllä laulanut Paul Di’Anno sekä debyyttilevyllä kitaroinut Dennis Stratton.

Sen sijaan vuosina 1994-1999 yhtyeessä nokkamies Bruce Dickinsonia paikannut, The X Factor– sekä Virtual XI -albumeilla laulanut Blaze Bayley ei ole mukana ehdokaslistalla. Bayleylta kysyttiin asiasta tuoreessa brasilialaisen Heavy Culturen haastattelussa ja laulaja vakuutti, ettei hänen nimensä puuttuminen haittaa häntä.

”No, sehän ei ole bändin päätettävissä. Sillä ei ole mitään tekemistä Iron Maidenin tai bändin manageriportaan kanssa, vaan sen ovat päättäneet tyypit, jotka pyörittävät Hall of Famea. Tärkeintä minulle on kaikki nämä vuodet säilynyt ystävyys Iron Maidenin jätkien kanssa”, Bayley toteaa videohaastattelussa.

”Minua ei oikeastaan kiinnosta, olenko vai enkö ole Rock ’n’ Roll Hall of Famessa. Minun mielessäni olen tarpeeksi kuuluisa, enkä kaipaa lisää kuuluisuutta. Minulla on mahtavia faneja Brasiliassa, Portugalissa ja ympäri maailmaa ja se riittää minulle. Fanit ovat tukenani ja mahdollistavat tämän elämäni. Elän unelmaani fanien tuella, en Rock ’n’ Roll Hall of Famen ansiosta.”

Iron Maidenin lisäksi Hall of Fameen ovat tänä vuonna ehdolla Mary J. Blige, Kate Bush, Devo, Foo Fighters, The Go-Go’s, Jay-Z, Chaka Khan, Carole King, Fela Kuti, LL Cool J, New York Dolls, Rage Against the Machine, Todd Rundgren, Tina Turner sekä Dionne Warwick. Uudet nimitykset valitaan ammattilaisraadin sekä yleisöäänestyksen perusteella.

https://youtu.be/VfGNLkucuwg