Iron Maidenin eläköitymissuunnitelmat ovat selvät, ainakin jos asiaa kysyy Bruce Dickinsonilta – ”Me kupsahdamme lavalle”

10.3.2022 21:15

Sitä on välillä vaikea uskoa, että vuodesta 1975 on vierähtänyt jo 47 vuotta. Yhtä lailla on vaikea uskoa, että Iron Maiden on ollut kuvioissa koko tuon ajan. Ei olisi siis mikään ihme, jos metalliveteraanit päättäisivät lähivuosina ripustaa soittopelit naulaan ja keskittyisivät ainaisen reissaamisen sijaan vain nauttimaan hyvin ansaituista eläkepäivistä. Full Metal Jackien haastattelussa piipahtaneen laulaja Bruce Dickinsonin osalta eläköitymissuunnitelmat ovatkin hyvin selvät – niitä ei ole laisinkaan.

”Emme suunnittele lainkaan eläköitymistä”, mies vakuuttaa. ”Luulen meidän kupsahtavan lavalle. Sitä on kyllä paljon huonompiakin paikkoja kupsahtaa. Mutta ei, meillä ei ole eläköitymissuunnitelmia. Annamme edelleen palaa täynnä energiaa ja intoa, joten en malta odottaa että pääsemme kokoontumaan taas yhteen.”

”Mitä faneihimme tulee, meillä on nyt useita sukupolvia faneja”, Dickinson lisää. ”Voin vitsailla jopa spoken word -keikoillani yleisön ikärakenteesta, sillä puolet katsojista ovat minun ikäisiäni ja puolet usein paljon, paljon nuorempia. Se on suurenmoista. Meillä on sitten vielä tämä kansainvälinen juttukin meneillään. Ja tietenkin Maidenin keikoilla sitä painotetaan entisestään. Ja valtavat määrät naisia. Se on fantastista. Aina siitä asti kun aloitin 1980-luvun alussa oli valloillaan klisee, että metalli oli misogynististä, miesten hallitsemaa toimintaa… Mutta se ei ole totta. Heavy metalin faneihin lukeutuu valtavat määrät naisia.”

Lisää luettavaa