Iron Maidenin uutuusvideo sai inspiraationsa Rammsteinilta – ”Kysyin Rodilta, oletko nähnyt heidän Deutschland-videonsa?”

Iron Maiden julkaisi viime viikolla ex-Pixar-miekkosten Mark Andrewsin ja Andrew Gordonin sekä animaatiostudio BlinkInkin kanssa toteutetun musiikkivideon The Writing On The Wall -paluusinglelleen.

Nyt yhtyeen solisti Bruce Dickinson kertoo Kerrang!-lehden haastattelussa pätkän saaneen inspiraationsa saksalaisen industrial-jyrä Rammsteinin Deutschland-videosta.

”Kysyin Rodilta [Smallwood, Iron Maidenin manageri], oletko nähnyt heidän Deutschland-videonsa? Se on mielestäni uraauurtava video”, Dickinson sanoo. ”Se on hämmästyttävä. En vihjaile, että tekisimme samanlaisen, sillä emme ole Rammstein. Mutta voisimme tehdä jotain, jolla oli meidän piireissämme vastaavanlainen vaikutus. Niinpä laadin videolle storyboardin, virittelin sitä hieman ja tein siihen onnellisen lopun. Tai no, tavallaan onnellisen lopun — Aatami ja Eeva aloittavat uudelleen, mutta Eddie on, että ’Saan teidät vielä.'”

Iron Maiden julkaisee Senjutsu-nimen saaneen uutuusalbuminsa syyskuun 3.