IS: ”Kyllä meitä naurattaa” – Huora-solisti kommentoi Aamulehden sensuroidusta jutusta syntynyttä kohua

Pekka Nurmi

Tämän päivän eittämättä puhutuin aihe ainakin kotimaan musiikkikentällä on ollut Aamulehden Huora-yhtyettä käsitellyt artikkeli, jossa bändin nimi oli muutettu ”perheystävällisempään” Prostituoitu-muotoon. Ilta-Sanomat onkin tarttunut tuumasta toimeen ja hankkinut päivän mittaan ansiokkaasti käsiinsä kommentteja sekä yhtyeeltä itseltään että sitä edustavalta levy-yhtiö Stupidolta.

”Hyvät naurut saatiin”, Stupidon Joose Berglund kommentoi lehdelle ja lisää, ettei tempausta oltu suinkaan suunniteltu etukäteen yhteistyössä lehden kanssa. ”Tämä tuli ihan puskista.”

”Voisin lähettää Aamulehdelle kukkakimpun, en tosin siitä syystä, että kulttuuriosasto on leikattu lähes olemattomiin. Siitä piikkilankaa, mutta tämä yksittäinen suoritus on ihan huikea”, Berglund vielä hehkuttaa.

Huoran laulaja Anni Lötjönen vaikuttaa myöskin hivenen yllättyneeltä lukemastaan.

”Olemme ehtineet makustelemaan tätä hetken yhdessä ja kyllä meitä naurattaa. Harmissamme emme ole ollenkaan, vaan tämä menee ihan läpän puolelle. Hyvä vaan, että keskustellaan huora-sanasta.”

Lötjönen uskoo kohun herättävän myös laajempaa keskustelua siitä, miten uutisia pitäisi kirjoittaa ja kenelle ne on suunnattu.

”Antaako se lapsille tai lapsiperheille paremman kuvan nykymaailmasta, kun näytetään kuvia sodasta ja miten mikäkin sana vaikuttaa”, laulajatar pohdiskelee.