IS: Lauri Tähkä saanut syytteen seksuaalirikoksesta – Kiistää syytökset jyrkästi

"Olen antanut aiheesta oman selvitykseni viranomaisille. Olen luottavainen, että syyttömyyteni selviää aikanaan", Tähkä kommentoi Ilta-Sanomille.
8.6.2023 13:49

Lauri Tähkä on saanut syytteen seksuaalirikoksesta. Tiistaina 6.6. Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa vireille nostetun asian rikosnimikkeenä on pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Teko on syytteen mukaan tapahtunut lokakuussa 2022. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

”En ole syyllistynyt väitettyihin asioihin, ja olen antanut aiheesta oman selvitykseni viranomaisille. Olen luottavainen, että syyttömyyteni selviää aikanaan, toivottavasti mahdollisimman pian”, Tähkä kommentoi tapausta Ilta-Sanomille pr-toimiston välityksellä sähköpostitse.

Kyseinen rikosnimike on poistunut rikoslaista sen uudistamisen yhteydessä vuodenvaihteessa. Lähin vastaava nimike uudessa laissa on seksuaalinen kajoaminen. Syyte on nostettu sen lain mukaan, joka on ollut voimassa epäillyn rikoksen tekohetkellä. Seksuaaliseen tekoon pakottamisesta voi saada sakkoa tai enintään kolme vuotta vankeutta, kertoo Ilta-Sanomat. Jutulla ei Ylen mukaan ole vielä määrätty käsittelypäivää.

Lisää luettavaa