Ismo Alanko iskee taas: katso kunnianhimoinen ja täysin mielipuolinen musiikkivideo post-apokalyptisestä Helsingistä

5.4.2018 11:29

Kun puheenaiheena on Ismo Alanko ja sähköpostin otsikossa lukee ”tulevaisuuden postapokalyptisia nomadeja muistuttavat hahmot kokemassa kaupungin sielua”, voi jo ennalta olettaa, että nyt silmien eteen on ilmestymässä jotain erikoista. Ja niin totta vie onkin: Alanko, Kimmo Pohjonen ja Tuomas Norvio tähdittävät musiikkilyhytelokuvaa, jossa merkilliset shamaanit levitoivat ympäri autiota Helsinkiä. Kolmikkoa kuljettavat raitiovaunukiskoja pitkin etenevät valaistut esiintymislavat, ja lopputulos on sellainen, että jos sen idea pitäisi selittää jollekin ulkomaiselle musiikkikriitikolle, niin aika vaikeaa olisi.

”Erikoislaatuinen musiikkivideoprojekti toteutettiin pääosin Lapinlahden entisessä mielisairaalassa toimivien ammattilaisten voimin. Video kuvattiin Helsingin kaupungin ja HKL:n ystävällisellä avustuksella kolmena pakkasyönä raitiovaunuliikenteen ollessa yötauolla kello 02-05 välillä, tiedotteessa kerrotaan.

”Varsinaisia kuvauksia ennen kauko-ohjattavaa, valaistua sähköresiinaa rakennettiin ja testattiin useiden kuu- kausien ajan Lapinlahden sairaalan sisätiloissa ja raitiokiskoilla. Renkaat, moottorit ja ohjausmekaniikka modifioitiin kahdesta sähkökäyttöisestä longboard-rullalaudasta.”

Svart Records julkaisee Pohjonen Alanko -yhtyeen Northern Lowland -teoksen vinyylinä ja digimuodossa huhtikuun loppupuolella. Milloin Alanko mahtaa sitten jatkaa soolouraansa? Siitäkin asiasta odotamme tiedoksiantoa mielenkiinnolla.

Lisää luettavaa