”Itkin ja nauroin, enkä aina tiennyt kumpaa tihkuu!”- Kaarle Viikate listaa vuoden kovimpia juttuja

1.12.2023 16:35

Vuosi 2023 alkaa hiljalleen vedellä viimeisiään, ja sehän tarkoittaa sitä, että erilaisille ”ehkä jopa parasta -listoille” on kovasti tilausta. Tuumasta toimeen: Viikatteen laulaja-kitaristi Kaarle Viikate kertoo seuraavassa päättyvän vuoden kovimpia juttuja musiikin saralta.
Muusikon lista koostuu tällä kerralla keikoista, ja tuosta saadaankin aasinsilta siihen, että älähän missaa Viikatteen vuoden viimeisiä vetoja. Ne tapahtuvat 1.12. Karkkilassa, 2.12. Turussa, 8.12. Oulussa ja 9.12. Nivalassa.

Mutta niin, mitkä keikat maistuivat Kaarlelle erityisen hyvin vuonna 2023?

1. The Sadies (Debaser Strand, Tukholma)
– Kanadan hyytävin teurastusseura! Surullisesti Dallas Goodin edesmenon myötä trioksi kutistunut kitarapartio pyyhkii pöytää kuin pöytää omalla rouhealla kulmahiomasifongillaan. Itkin ja nauroin, enkä aina tiennyt kumpaa kyynelmerkkiä tihkuu. Upeaa musiikkia upeassa klubissa!
2. Sodom (Hellsinki Metal Fest, Helsinki)
– Edellinen ja ensimmäinen kosketus Sodomin livetoimintaan tapahtui Hämeenlinnan Giants Of Rock -festivaalilla ja tokan kerran melkein heti perään. Ripeän thrashin ystävänä laitoin ilolla merkille, että ensimmäinen keskitempoinen kappale esitettiin vasta sijalla seitsemän. Agent orange, a fire that doesn’t burn!
3. Suad (House Of Rock, Kouvola)
– Listallani ainut jäljellä ollut artisti, joka oli nähtävä livenä ennen omaa arkkua. Hienoja lauluja, tyylikäs bändi ja solistin upea ääni! Great success!
4. Esa Pulliainen C-Combo & Mr. Breathless (Ylä-Ruth, Jyväskylä)
– Kirurgin veitsen terävää harkittua murhaa boogie-woogiella ryyditettynä. Todella intiimi Ylä-Ruth antoi hikiset puitteet klassikoiden täydelliselle tulkinnalle. Huh huh!
5. Ghost (Tuska Open Air, Helsinki)
– Alkaa olemaan Ghostin settilista siinä kuosissa, ettei paremmasta väliä. Uusimman lätyn Watcher In The Sky ja Respite On The Spitalfields ovat hienoja rekkaviinerin hilloraitoja. Papa IV on myös hoitanut tonttinsa kelvollisesti pitelemättömän nuorison villitsijän Cardinal Copian jälkeen.

Lisää luettavaa