Huutoon on vastattu: Jack Daniel’s lanseerasi Motörhead-viskin

Kyseessä saattaa olla valmistajan reaktio adressiin, jolla anottiin Jack & Coke -drinkin nimen muuttamista virallisesti "Lemmyksi".

Amerikkalainen viskivalmistaja Jack Daniel’s on lanseerannut uuden tuotteen valikoimaansa. Kyseessä on kunnianosoitus 28.12.2015 menehtyneelle Motörhead-nokkamies Ian Fraser ”Lemmy” Kilmisterille.

Lemmyn kuoleman seurauksena lähti matkaan adressi, jonka yhteensä 45 000 ihmistä allekirjoitti universaalina toiveenaan JD:stä ja kolasta sekoitettavan ”Jack & Coke” -cocktailin nimeäminen virallisesti ja pysyvästi ”Lemmyksi”. Tällä kutsumanimellä kun monet alain harrastajat Motörhead-muusikon suosikkidrinkin käytännössä tuntevat.

Ainakin askel haluttuun suuntaan saatiin nyt jenkkifirmalta itseltään, kun se julkisti valmistaneensa 288 pullon suuruisen ensierän Motörhead-nimikkoviskiä. Kuten arvata saattoi, tuotteen kysyntä on mitä ilmeisimmin ollut hulvatonta heti kättelyssä.

Aiheeseen osuvana yksityiskohtana muistutettakoon, että kuolemaansa edeltäneenä syksynä Lemmyn uutisoitiin vaihtaneen viskikolan vodkaan ja appelsiinimehuun ”terveyssyistä”.

Ja kyllä, yksi virallinen ruotsalaisvalmisteinen  Motörhead-viski on julkistettu jo JD:n versiota ennenkin. Motörhead-aiheisten juomien valikoimasta löytyy myös juomaeksperttimme testissä vähemmän kehuja aikanaan kerännyt olut sekä Snaggletooth-siideri. Noin esimerkiksi.

Vaan eihän Lemmy suinkaan ainoastaan alkoholijuomien saralla kunnostautunut. Legendaarinen muusikko nähtiin viimeisinä aikoinaan myös suomalaisessa maitomainoksessa:

Lemmyn 9.1.2016 järjestetyn, miehen muusikkoystävien värittämän muistotilaisuuden voit katsoa kokonaisuudessaan tästä: