Jack White sanoo The Rolling Stonesin kopioineen The Beatlesia – ”Se ei ole loukkaus”

NME uutisoi Jack Whiten Mojolle antamasta haastattelusta, jonka aikana entinen White Stripes -kippari jutusteli muun muassa The Rolling Stonesista.

White ylistää julkaisussa Rollari-solisti Mick Jaggeria fiksuksi ja taitavaksi trendien haistelijaksi.

”Ihmiset haluavat mieltää The Rolling Stonesin siistiksi, likaiseksi ja riehakkaaksi”, White sanoo. ”He eivät suostu ymmärtämään, että The Rolling Stones jahtasi jatkuvasti hittejä ja ammensi jatkuvasti siitä, mikä oli milloinkin trendikästä, kopioiden mitä tahansa The Beatles olikaan edellisviikolla tehnyt.”

”Se sotkee fantasian”, White jatkaa. ”Ja fantasia on hämmästyttävä – olen monet kerrat langennut siihen tuon kaltaisten bändien kohdalla. Se ei ole loukkaus. He toimivat fiksusti ja keksien keinoja, joilla pitää juna puksuttamassa eteenpäin.”

White paljastaa samassa yhteydessä myös suosikki-beatlensä.

”Ehdottomasti, tuhatprosenttisesti Paul McCartney”, White toteaa. ”[The Beatles -dokumentti] ‘Get Back’ todistaa sen, mitä olen sanonut aina 13-vuotiaasta asti – ilman Paulia ei ole Beatlesia.”

”Kaikki muut ovat käsittämättömän uskomattomia”, muusikko jatkaa. ”Mutta voisit teoriassa ottaa kenet tahansa muun pois bändistä ja se olisi edelleen The Beatles. Sitä haluaa olla Georgen puolella ihan jo siisteyden takia.”

”Mutta on helppoa olla se kaveri, joka ei halua tehdä mitään”, White lisää. ”On todella vaikeaa olla se, joka yrittää motivoida kaikkia. He eivät näyttäydy erityisen siisteinä tyyppeinä. Se on sääli, sillä he ovat juuri niitä jotka saavat asioita tapahtumaan. En fanita tyyppejä jotka eivät halua tehdä asiota. Se syö motivaatiota.”

White julkaisi perjantaina Fear Of The Dawn -albumin. Mieheltä on tulossa tänä vuonna vielä toinen levy, Entering Heaven Alive. Sitä voimme odotella ilmestyväksi heinäkuussa.