James Hetfield avautuu arkistovideossa syistä, miksi Metallica kohteli Jason Newstediä niin karusti 80-luvulla – ”Hän oli fani. Vihasimme sitä”

1.10.2023 18:15

Ei ole mikään salaisuus, että Jason Newsted sai Metallicaan liityttään sietää melko kylmäkiskoista kohtelua uusilta yhtyetovereiltaan. Basisti liittyi remmiin vain viikkoja Cliff Burtonin kuoleman jälkeen eivätkä yhtyeen jäsenet oikein osanneet suhtautua uuteen tilanteeseen tai tulokkaaseen. Laulaja-kitaristi James Hetfield kertasi tapahtumia vuoden 2018 haastattelussa.

”Sen täytyi olla hänelle uskomattoman katkeransuloista: toteen käynyt unelma, mutta samalla hänen täytyi astua jonkun ei-koskaan-korvattavissa olevan saappaisiin”, Hetfield pohtii.

”Se oli vaikeaa sekä hänelle että meille. Jo psykologian perusteet kertovat, että surumme purkautui häneen suurimmaksi osaksi siksi, koska hän oli helppo kohde. Jasonin kohdalla päti pari juttua: hän oli tarpeeksi hölmö ottamaan sen vastaan, mikä oli hänen kannaltaan positiivista, ja lisäksi hän oli niin iso fani, mitä me puolestamme vihasimme. Halusimme irrottaa hänet faniudestaan ja tehdä hänestä yhtä kovan kuin mekin.”

”Yritimme hakata hänestä fanin pihalle”, Hetfield jatkaa. ”Ja yritimme saada hänet soittamaan eri tavalla, kuten Cliff olisi soittanut. Jason soitti plektralla ja yritti seurata mitä minä tein. Muistan kertoja, jolloin käännyin ympäri niin ettei hän nähnyt mitä soitin.”

Hetfield antaa Newstedille kuitenkin tunnustusta erityisesti live-esiintyjänä.

”Livenä hän sopi joukkoon välittömästi. Hän oli kuin luonnonvoima: basson saattoi kuulla eikä hän epäröinyt astua mikin ääreen ärisemään. Hän paiski hommia ja panosti live-esityksiin.”

Katso video alta.

Lisää luettavaa