James Hetfield pisti Metallican entisen kotitalon hyötykäyttöön – rakennutti kitaran bändin legendaarisesta treenikämpästä

11.4.2018 19:05

Vuosina 1983-1986 Metallica asutti omakotitaloa Kalifornian El Cerritossa. Yhtyeen kotina toiminut talo on ajan myötä kasvanut käsitteeksi Metallican historiassa, sillä bändin treenikämppänä toimineessa autotallissa syntyivät Ride The Lightning- ja Master Of Puppets -albumit.

James Hetfield kertoo Metallican Youtube-kanavalla julkaistussa videossa, että bändin hulluna haaveena oli pystyttää entisen kotinsa autotalli nykyiseen treenihalliinsa Ride The Lightning -kiertueen taustalakanan ja …And Justice For All -kiertueen patsaan pään kaltaisten muistoesineiden joukkoon. Suunnitelma jäi toteuttamatta ja myöhemmin bändi sai tietää, että 3132 Carlson Boulevardilla sijainneen talon autotalli oli jo purettu.

– Menimme käymään Carlsonissa ei niin kauan sitten ja tapasimme vanhoja kavereita tuolta ajalta. Puhuin Attitude Adjustment -bändissä soittaneen kaverini Andy Andersonin kanssa ja hän kertoi, että ”säilytin osan autotallin puista”, Hetfield muistelee ja kertoo innostuneensa kuulemastaan.

Hetfield sai Andersonilta kahdeksan kappaletta puuta ja toimitti ne soitinrakentaja Ken Lawrencelle. Nokkamies kertoo, ettei halunnut antaa Lawrencelle liikaa ohjeita soittimen suhteen, vaan luotti tämän visioon.

Videolla Hetfield esittelee valmista kitaraansa, jossa ikuistettuna ovat koko yhtyeen alkuaikojen kokoonpano, itse autotalli sekä useita bändin historian vaiheita.

Lisää luettavaa