Janne Wirman, Henkka Seppälä ja Jaska Raatikainen kertovat HS:lle Bodomin ja Alexi Laihon lopun ajoista

10.5.2022 10:54

Helsingin Sanomat valaisee pitkässä artikkelissa, mitä Children of Bodomissa todella tapahtui yhtyeen viimeisinä aikoina. Kookkaassa artikkelissa haastatellaan yhtyeen pitkäaikaisia jäseniä Jaska Raatikaista, Henkka Seppälää ja Janne Wirmania, joiden näkemykset Alexi Laihon kuolinpesää edustava Anna Laiho vahvistaa.

Bodomin viimeistä kakkoskitaristia ja Laihon kanssa Bodom After Midnight -yhtyeen perustanutta Daniel Freybergiä ei jutussa kuulla.

Haastattelu tehtiin, koska soittajakolmikko halusi selventää, miksi Children of Bodom oikeastaan loppui. Alexi Laiho on maininnut julkisuudessa syyksi muun muassa entisten bändikavereidensa perhesitoumukset, mikä ei muusikoiden mukaan pidä paikkaansa. Todellinen syy oli se, että Laihon terveydentila huononi loppuaikoina sellaiseksi, ettei jatkaminen ollut mielekästä. Päihdeongelmat esittivät merkittävää roolia asiassa.

Raatikainen, Seppälä ja Wirman kertovat Bodomin viimeisen Venäjän-kiertueen sujuneen sellaisissa merkeissä, että yhtye oli vähällä kaatua jo tien päällä. Laihon ongelmien vuoksi keikat sujuivat huonosti, ja kun aiheesta yritettiin keskustella, ilmapiiri vain huononi. Viimeisillä keikoilla Laiho skarppasi, ja yhtyeen vihoviimeiset esiintymiset Suomessa sujuivat kaikkien mielestä hyvin.

Bodomin loppuaikoina julkisuudessa käytiin runsaasti läpi bändin taustayhtiön järjestelyjä ja sitä, että Laiho oli menettänyt Children of Bodom -nimen käyttöoikeiden bändin muille jäsenille. HS:n artikkelin perusteella tähän ei liittynyt kummempaa draamaa, ja osapuolet pystyivät keskustelemaan käytännön asioista loppuun asti asiallisesti.

Hyvä ja haikeakin juttu on tämä Hesarin artikkeli, kannattaa lukea. Harmi kun on maksumuurin takana, mutta se on tätä nykypäivää.

Lisää luettavaa