Jason Bonham muistelee Robert Plantin kanssa käymäänsä harvinaista keskustelua – Laulaja paljasti, mistä Led Zeppelinin kappaleesta on kaikkein ylpein

Vasemmalla Jason Bonham, oikealla Robert Plant.
EPA / PETER FOLEY / AOP

Plant antoi myös siunauksensa Bonhamin Zeppelin-tribuuttibändille.

Jason Bonham, Led Zeppelinin alkuperäisrumpali John Bonhamin poika otti hiljattain osaa radiopersoona Eddie Trunkin podcastiin ja muisteli erästä harvinaislaatuista kahdenkeskistä keskusteluhetkeä Led Zeppelin -laulaja Robert Plantin kanssa.

Bonham muisteli tämän tapahtuneen pian Led Zeppelinin 2000-luvun lopun reunion-konserttien jälkeen, kun rumpali oli pistänyt pystyyn oman Jason Bonham’s Led Zeppelin Evening -tribuuttiprojektinsa. Bonham kertoo, ettei ollut jutellut Plantille tai muille Zeppelinin jäsenille projektistaan, koska ei tiennyt, miten nämä siihen suhtautuisivat.

Bonham muisteli olleensa Nashvillessä äänittämässä Sammy Hagarin kanssa, kun Plant otti yhteyttä ja halusi tavata. Studiohommien jälkeen Bonham meni tapaamaan laulajaa ja nämä kävivät erittäin lämpimän juttutuokion. Lopulta Plant itse nosti Bonhamin tribuuttiprojektin pöydälle.

”Hän kyseli, mitä puuhailen nykyään. Sanoin soittavani Sammy Hagarin kanssa. ’Okei. Ja…?’ hän jatkoi. ’Niin ja sitten minulla on tämä toinen juttu’, vastasin. Siihen hän sanoi: ’Älä katso minua noilla silmillä ja puhu ’toisesta jutusta’. Tarkoitat Zeppeliniä? Sehän on hieno juttu. Kunhan pidät huolta, että teet sitä rehellisesti ja rakkaudella, koska niin se pitää tehdä'”, Bonham muistelee saaneensa Plantin siunauksen tribuuttibändilleen.

Samaisen keskustelutuokion aikana Bonham myös kysyi Plantilta, mikä on tämän oma suosikkikappale Led Zeppelinin tuotannosta ja vastaus oli Achilles Last Stand vuoden 1976 Presence-levyltä.

”Hän sanoi: ’Jos joskus soitan jollekin jotain kappaletta… Se on juuri se. Että kuuntelepa tätä: tätä me olimme’. Hän oli siitä hyvin ylpeä”, Bonham kertoo.

Kuuntele Bonhamin Eddie Trunk Podcast -jakso täällä.