Jason Newsted ei ole lainkaan tyytyväinen haastatteluun, jossa tuli lipsauttaneeksi Van Halen -leirin suunnitelmat

24.4.2022 21:20

Entinen Metallica-basisti Jason Newsted herätti hiljattain kohua kertomalla The Palm Beach Postin haastattelussa saaneensa kutsun jammailemaan mahdollisen tulevan Van Halen -kiertueen tiimoilta. Aiheesta ei olisi kitaristi Joe Satrianin hiljattaisten kommenttien perusteella kuitenkaan puhua julkisesti.

Nyt Newsted harmittelee hässäkkää uudessa 98.7 The Gater -radiokanavalle antamassaan haastattelussa.

”Se meni huonosti”, muusikko toteaa aiempaan haastatteluunsa viitaten. ”En ole siihen tyytyväinen. En ole siihen lainkaan tyytyväinen.”

”En anna enää kovin paljoa haastatteluja, ja suostuin tuohon promotoidakseni lapsille tarkoitettua keikkaa. Teemme hyväntekeväisyyskeikkoja saadaksemme pensseleitä ja kitaroita lasten käsiin. Sitä teen parhaillaankin. Metallican ’musta albumi’ menestyi niin hyvin, ja tekee niin edelleen, että sen takia minulla on mahdollisuus tehdä mitä haluan eri projektien puitteissa. The Chophouse Band on niistä pitkäikäisin. Teemme viisi, kuusi kertaa vuodessa hyväntekeväisyytenä lapsille tarkoitettuja taideohjelmia. Siinä se — musiikkitunteja ja taideohjelmia. Siksi suostuin siihen haastatteluun, edistääkseni tietoutta Goldner Conservatorystä Maltz [Jupiter] Theatressa, jossa on tunteja lapsille juuri näistä aiheista joista puhuin.”

”Puhuin siis siitä ja mainitsin pari pientä juttua 20 vuoden aikana saamistani puheluista — Alice Cooperilta, Aerosmithiltä, keneltä tahansa — listasin vain puheluita joita olin saanut, ja jotka eivät olleet johtaneet mihinkään. Sanoin kyllä vain pariin 30 saamastani kutsusta ja mainitsin ne jotka tekivät minuun vaikutuksen. Sellaisilta ihmisiltä, että jos minulla ei olisi heidän levyjään, en soittaisi musiikkia, ja sitten he soittivat kotiini ja kysyivät, ’Haluaisitko tulla jammailemaan kanssamme?’ Pääni oli aivan pilvissä, minä suorastaan levitoin. ’Miksi Aerosmith soittaisi minulle?’ tuumin. Se on helkkarin iso juttu Michiganista ponnistavalle penskalle. Aerosmithin tyyppi soittaa ja pyytää soittamaan bassoa? Kaikkien niiden vuosien jälkeen, kun olin pöllinyt albumin veljeni kokoelmista. Se on helkkarin iso juttu. Siinä kaikki mitä tein. Puhuin siitä kaksi sekuntia ja he päättivät pohjata koko jutun siihen. He eivät puhuneet konservatoriosta, lasten tunneista, mitä me teimme, The Chophouse Bandista tai miksi teemme sitä mitä me teemme.”

”Kukaan ei tienaa The Chophouse Bandilla”, Newsted jatkaa. ”Kaikki ovat vapaaehtoisia — kameramies, kitarateknikko. Teemme sitä auttaaksemme ja kantaaksemme kortemme kekoon — siinä kaikki. Yritämme tehdä jotain yhteisön hyväksi. Sitten lehdistö tuolla tavoin… kyse on myös ihan silkasta tiedon puutteesta, historiani on käyty läpi jo 700 kertaa. Niitä samoja juttuja, jotka ovat aivan ilmiselviä. Miksi minulta kysytään taas asiasta? Se ei käy järkeen. Käsitellään sellaisia asioita, mitkä ovat nyt ajankohtaisia. Se on tulevaisuutta. Kaikki tuntevat menneisyyteni. Puhutaan siitä mitä on tulossa, eikä jo tapahtuneista asioista.”

”Se ei käynyt pirtaani”, Newsted toteaa. ”En tiedä mitä haastatteluja annan jatkossa. En tiedä suostunko enää mihinkään.”

Newsted paljastaa samassa haastattelussa The Chophouse Bandin suuntaavan studioon 5. toukokuuta äänittämään debyyttialbumiaan.

Lisää luettavaa