Jason Newsted myöntää kimmastuneensa kuultuaan Metallican …And Justice For All -levyn ensimmäistä kertaa – ”Olin raivoissani”

28.8.2021 21:27

Entinen Metallica-basisti Jason Newsted keskusteli Metal Hammerin tuoreessa haastattelussa …And Justice For All -albumin soundimaailmasta. Klassikkostatuksestaan huolimatta levyhän on tunnetusti herättänyt vuosien varrella kummastusta bassotaajuuksien puutteellaan.

Newsted myöntää ”olleensa vitun raivoissaan” kuultuaan albumin ensimmäistä kertaa.

”Pilailetteko?” mies sanoo. ”Olin valmis käymään kurkkuihin kiinni! Olin aivan ymmälläni, sillä luulin tehneeni hyvää työtä. Ajattelin, että olin soittanut kaiken kuten oli tarkoituskin.”

Newsted lisää, että Metallican soundi on pyörinyt aina rumpali Lars Ulrichin ja laulaja-kitaristi James Hetfieldin ympärillä.

”Lars ja James olivat alkuperäinen garage-duo”, Newsted sanoo. ”He tekivät levyjä tuolla tavoin, aina [1982 demokasetti] No Life ’Til Leatherilta saakka, Lars ja James, kitara ja rummut. Alkuperäisellä No Life ’Til Leather -kasetin — jos satut näkemään alkuperäisen tai kuvan siitä — etiketissä lukee Larsin käsin kirjoittamana, että ’Vähennä bassoa stereoista.’ No Life ’Til Leatherilla! He miksasivat sen kuten se oli tarkoituskin miksata: siellä oli bassoa ja kitaraa. Lars ei kuitenkaan halunnut sitä, sillä se sotki jollain tavoin hänen rumpusoundiaan, joten kun hän lähetti demon Combat Recordsille tai mille lie, [hän ohjeisti] ’Vähentäkää bassoa ennen kuin kuuntelette tätä.’ Ennen kuin edes aloitatte, vähentäkää bassoa. Heti alusta alkaen.”

”Se on ollut hänen ohjenuoransa koko hänen perhanan elämänsä ajan, joten miksi se olisi muuttunut […And Justice For Allilla]?” Newsted jatkaa. ”He tekivät Kill ’Em Allin, Riden [The Lightning] ja Masterin [Of Puppets] tuolla tavoin. Nuo samat kaksi kaveria huoneessa, niin se on aina mennyt. Kaikkien aikojen menestyksekkäimmällä metallibändillä. Voitko kiistellä asiasta? Enpä ole oikein varma siitä. Nyt siitä on tullut kaikkien aikojen paras garage-albumi [artisteille] kuten Black Keys, White Stripes, Duo Jets ja eri ’voimaduoille’ garagen parissa.”

Lisää luettavaa