Jatkaako Foo Fighters ilman Taylor Hawkinsia? Kitaristi sivusi aihetta toimittajalle vastatessaan – Haukkui samalla typeriä väitteitä levittävät salaliittoilijat maan rakoon

Chris Shiflett sanoo Hawkinsin kuoleman muuttaneen hänen suhtautumistaan muihin traagisiin menetyksiin rock 'n' roll -maailmassa.
27.9.2022 15:55

Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkins menehtyi yllättäen maaliskuussa. Hawkins oli Dave Grohlin erittäin läheinen ystävä ja elimellinen osa yhtyettä, joten monet fanit ovatkin spekuloineet, tarkoittaako tämä myös koko bändin loppua vai tuleeko yhtye vielä jatkamaan.

Suoraa vastausta ei kysymykseen ole saatu, mutta tuoreessa The Plug With Justin Jay -podcastin haastattelussa kitaristi Chris Shiflett antaa ymmärtää, että bändin tarina ei pääty tähän. Asia tuli ilmi, kun kitaristilta kysyttiin, onko Hawkinsin kuolema ”norsu olohuoneessa”, jota toimittajat välttelevät vai kysytäänkö tapahtumasta suoraan.

”Suurin osa tapaamistani ihmisistä ovat suhtautuneet asiaan kunnioittavasti tai vältelleet sen esiin tuomista. Siitä tulee tapahtumaan varmasti enemmän, kun joskus pääsemme tekemään taas uutta levyä ja palaamme siihen promootiopyörään”, Shiflett toteaa vihjaten, että yhtye tulee vielä jatkamaan.

”Muistan, kun liityin Foo Fightersiin vuonna 1999 eli Kurt Cobainin kuolemasta oli jo jonkun aikaa, mutta katselin, miten haastattelijat kiemurtelivat halutessaan kysyä Davelta asiasta, mutteivät kysyneet. Luulen, että tässä tulee käymään samoin.”

Shiflett sanoo samaisessa haastattelussa Hawkinsin kuoleman saaneen hänet suhtautumaan uudella tavalla muihin traagisiin menetyksiin kuten Jim Morrisonin tai Randy Rhoadsin kuolemaan. Hän myös toteaa harmistuneensa huomatessaan, miten paljon huhuja ja valheita Hawkinsin kuolema on saanut liikkeelle.

”Taylor oli iso hahmo ja merkitsi paljon miljoonille ihmisille, joten ymmärrän, miksi [hänen kuolemansa] kiinnostaa, mutta olen nähnyt paljon juttuja, jotka eivät pidä millään muotoa paikkaansa”, Shiflett puuskahtaa.

”On ihmisiä, jotka esimerkiksi sanovat, että Dave tappoi Taylorin pakottaessaan hänet ottamaan koronarokotuksen. Ihan oikeasti? Haistakaa vittu! Yritän olla kiinnittämättä tuollaiseen huomiota, mutta se pistää vihaksi, koska tuollainen paska on niin epäkunnioittavaa.”

Taylor Hawkinsille järjestetään tänään (27.9.) Los Angelesissa toinen tribuuttikonsertti, jossa hänen läheiset ystävänsä ja musiikilliset sankarinsa muistavat ja tekevät rumpalille kunniaa. Konsertti alkaa Suomen ajassa keskiviikko 28.9. aamuviideltä.

Lisää luettavaa