Jesse Markin voitti Teosto-palkinnon

Teosto-palkinnon on voittanut Jesse Markinin vuosi sitten ilmestynyt debyyttialbumi Folk. Yläpuolelta löytyy video Markinin ja tuottaja Totte Rautiaisen kiitospuheesta sekä palkinnon luovutustilaisuudessa poikkeuksellisesti haitarin kanssa esitetystä Will Shoot -kappaleesta. 

Jesse Markin jatkaa tunnustusten pokkaamista. Ensin tuli Soundin tulokaspalkinto Master Of Pulpets, sitten Femmaa ja Emmaa ja nyt Jesse Markinin Folk-debyyttialbumilta löytyville Markinin ja Totte Rautiaisen sävellyksille ja sanoituksille on myönnetty Teosto-palkinto, joka on arvoltaan 25 000 euroa.

Palkinnonsaajista päätti viisihenkinen raati erillisen esiraadin valitsemien seitsemän teoskokonaisuuden joukosta. Raadin puheenjohtajana toimi Ylen luova johtaja Ville Vilén ja jäseninä kapellimestari Dalia Stasevska sekä viime vuonna Teosto-palkinnolla palkittujen teosten tekijät säveltäjä Sebastian Hilli ja musiikintekijät Stina Koistinen ja Nicolas ’Leissi’ Rehn. Folk-levylle sovituksia tehnyt Rehn ei jäävinä osallistunut raadin Folk-levyä koskeneeseen keskusteluun.

– Kiitämme ehdokkaat valinnutta esiraatia monipuolisista ja hyvin erilaisia tyylilajeja edustaneista ehdokasvalinnoista. Intensiivisen kuunteluvaiheen jälkeen voittajateoksesta vallitsi kuitenkin täydellinen yksimielisyys: fantastisista yksittäisistä biiseistä koostuva Folk on ehyt ja mietitty kokonaisuus, joka hurmioittaa, raati toteaa.

Raati luonnehtii Folk-levyä seuraavasti:

”Erinomaisissa kappaleissa ja terävänäköisesti käsitellyissä teemoissa yhdistellään hienosti eri vaikutteita ja tyylejä. Taidokas, korkealaatuinen ja tasapainoinen kokonaisuus, joka kantaa alusta loppuun ja on valmis mihin tahansa.”

Voittajateoksen lisäksi raati halusi nostaa esiin Signen To Sappho -teoskokonaisuuden, jossa raati kuuli kunniamaininnan arvoista omaperäisyyttä ja oivaltavuutta.

Vuodesta 2003 asti jaetulla Teosto-palkinnolla halutaan nostaa esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia kotimaisia sävelteoksia.

Palkintoehdokkaat valitsi esiraati, johon kuuluivat tänä vuonna muusikko, musiikkitoimittaja Arttu Tolonen (esiraadin pj), musiikkitoimittaja, tietokirjailija Mervi Vuorela, musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson, musiikintutkija, musiikkitoimittaja Mikael Mattila, toimittaja Katri Kallionpää, viulisti Eriikka Maalismaa ja dj Bunuel.

Jesse Markinin musiikista pääsee nauttimaan huomenna perjantaina 24.4. klo 19:05 alkavassa Yle Olohuone -lähetyksessä (TV2 ja Yle Areena).