Jimi Hendrix räjäytti aikanaan teini-ikäisen Angus Youngin tajunnan – AC/DC-kippari lähti polulle, jolla hän kulkee edelleen

16.11.2020 09:24

Idoleillakin on omat idolinsa, ja Angus Youngin sydämessä on aivan erityinen sija Jimi Hendrixille. AC/DC-johtaja vieraili hiljattain tanskalaisen Anders Bøtters Tiny TV -kanavan haastattelussa ja kertoi, miten Hendrix ja muut 1960-luvun rockjättiläiset jättivät aikanaan australialaiskoltiaiseen lähtemättömän jäljen. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

”Kun olin teini-ikäinen, jotain 13–14-vuotias, minun piti odottaa myöhään yöhön kuullakseni musiikkia. Joskus kahden aikaan yöllä alkoi ohjelma, jossa amerikkalaisjuontaja soitti sen ajan rockia. Hän soitti uusimpia bisejä Jimi Hendrixiltä, Creamiltä, kaikilta sellaisilta. Led Zeppeliniäkin alkoi tulla myöhemmin”, Young muistelee.

”Erityisen vahvasti minuun iski Jimi Hendrixin Purple Haze. Kun kuulin sen, se oli menoa. Mietin, mistä löytäisin lisää tietoa tästä kaverista. Menin lehtikaippaan ja yritin etsiä käsiini jonkun brittilehden, koska tiesin hänen olevan englantilainen. Löysinkin pienen kuvan, jossa hän oli kitaroineen ja ajattelin, että vau, minäkin haluan näyttää noin siistiltä.”

Young kertoo, että hänen päämääräkseen elämässä on muodostunuthalu tarjota muille samanlaisia tunteita kuin mitä hän itse sai löytäessään rockin ensi kertaa. Tähtäimessä on aina se nuori kaveri, joka on vasta tutustumassa musiikkiin.

”Aina noustessani lavalle kysymys on samasta asiasta. Soitan erityisesti sille tuntemattomalle 13–14-vuotiaalle vekaralle, joka ei ole nähnyt minua aiemmin keikalla. Ajattelen, että ok, siellä on paljon näitä vanhempia tyyppejä. He tietävät, mistä tässä on kysymys. Mutta jossain siellä on se nuori kaveri, joka ole nähnyt minua ennen”, Young sanoo.

”Ja häneen minä haluan tehdä vaikutuksen. Se ajatus saa vereni kuohumaan. Siinä on kaikki, mitä minun tarvitsee tehdä. Kun näen nuorempia kasvoja, ajattelen, että täältä pesee.”

AC/DC:n uutuusalbumi Power Up julkaistiin viime viikolla. Lue levyn arvio alapuolelta.

Lisää luettavaa