Jimmy Page muistelee, kuinka päätyi The Rolling Stonesin kappaleelle – Ihastelee lopputulosta: ”Se kuulostaa todella väkevältä”

Franck Robichon / AOP

Legendaarisen Led Zeppelinin vähintäänkin yhtä legendaarinen kitarasankari Jimmy Page antoi soittimensa laulaa The Rolling Stonesin hiljattain julkaisemalla Scarlet-kappaleella. Biisi on mukana Goat Head Soup -albumin tulevalla erikoispainoksella.

Page muisteli tavanneensa Rollareiden voimahahmot joskus varhaisten blues-festivaalien humun keskellä.

”Tapasin Mickin [Jagger] ja Keithin [Richards] ensimmäisen kerran jollain noilla alkuaikojen blues-festivaaleilla”, Page muistelee The Timesille. ”Olimme kaikki pakettiauton takaosassa matkalla jonnekin.”

Myöhemmin Page päätyi Scarlet-sessioihin Rollari-kitaristi Ronnie Woodin kämpille Richmondissa.

”Woodilla oli studio kellarissa, ja hän sanoi, että olin kutsuttu sessioihin. Se tapahtui Keithin kanssa, ja [The Rolling Stones -manageri] Ian Stewart oli siellä. Ajattelin, että ’Se tulee olemaan todella hienoa, eiköhän mennä.'”

Kappale syntyi pitkälti Pagen ja Richardsin yhteistyön tuloksena. ”Ronnie ei itse asiassa soittanut sillä”, Page toteaa. ”Keith tuli paikalle, laittoi kamansa valmiiksi ja minä toin kitarani. Kiinnitin tietenkin paljon huomiota siihen mitä hän teki ja keksin riffin, joka muodostaisi kontrapunktin. Oli hienoa työskennellä Keithin kanssa jonkin parissa aivan alusta asti.”

Page kertoo myös olleensa vaikuttunut lopputuloksesta.

”He lähettivät minulle miksauksen hiljattain ja ajattelin, että ’Vau, se kuulostaa todella väkevältä.'”, mies hehkuttaa. ”Kaikki muistini mukaan soittamani kitaraosuudet ovat siellä. Mielestäni se kuulosti todella tanakalta, ja kaikki ovat hyvässä iskussa.”

Alla kappaleelle tehty, näyttelijä Paul Mescalin tähdittämä musiikkivideo.