Joan Jett muistelee Scorpions-kiertueella saamaansa limaista ja yököttävää vastaanottoa

Ei se rock aina ole pelkkää glamouria ja hyvää meininkiä.
19.10.2018 11:10

Rock ’n’ roll ei ole aina pelkkää samppanjaa ja ruusuilla tanssimista vaan raakaa työtä ja hikeä – ja pahimmillaan jotain vielä yököttävämpää, kuten Runaways-yhtyeestä aikoinaan maailmalle ponnistaneen Joan Jettin tarinasta käy ilmi.

Tuoreen Bad Reputation -dokumenttinsa tiimoilta SiriusXM-radiossa vieraillut Jett muisteli 1980-luvun puolivälissä sattunutta tapausta, kun tämä kiersi Blackhearts-yhtyeensä kanssa Scorpionsin lämmittelijänä ympäri Eurooppaa. Kiertueeseen kuului kaksi peräkkäistä keikkaa eräässä espanjalaisessa kaupungissa, joista ensimmäinen vedettiin läpi kunnialla, mutta seuraavana iltana…

”Mukana oli kolmaskin bändi nimeltään Rosa Negro. He soittivat ensin, koska he olivat espanjalainen bändi, sitten me ja lopuksi Scorpions. Näin piti tapahtua myös seuraavana iltana, mutta Scorpions halusi mennä katsomaan kaupungissa pidettyä autonäyttelyä. Heidän piti pudottaa toinen lämppäreistä pois päästäkseen sinne”, Jett muistelee.

”He tiputtivat Rosa Negron, jossa oli naislaulaja. He syyttivät tästä minua ja sanoivat, etten halunnut toista naista mukaan. Niinpä sinä iltana minua pommitettiin syljellä ja räkäklimpeillä, koska he olivat paikallinen bändi. Känniset äijät rykivät ja keräsivät limaa suuhunsa ja räkivät päälleni. Minusta on kuvia, jossa olen yltä päällä syljessä ja kitarastani roikkuu sitä kamaa.”

”He halusivat minun lähteävän, mutta en tehnyt niin, koska en ollut tehnyt mitään väärää. Silloin en ymmärtänyt sitä, mutta nyt tajuan.”

Lisää luettavaa