Joe Lynn Turner moittii Rainbow’n paluuta rahastukseksi – kritisoi myös Ritchie Blackmoren soittoa

23.4.2023 21:28

Entinen Rainbow-solisti Joe Lynn Turner sanoo, ettei Ritchie Blackmore ”soittanut hyvin” eikä muusikoiden esiintymisessä ”ollut paloa” yhtyeen viimeisimmän inkarnaation aikana.

Rainbow’n kokoonpano koostuu, tai ainakin koostui, laulaja Ronnie Romerosta, kosketinsoittaja Jens Johanssonista, rumpali David Keithistä, basisti Bob Nouveausta sekä taustalaulajina toimineista Candice Nightista ja Lady Lynnistä.

Turner harmittelee Rolling Stonen tuoreessa haastattelussa, ettei hänen suunnitelmiaan legendaariseen yhtyeen paluussa.

”Kerron tästä lyhennetyn version”, Turner sanoo. ”Kuukausia aiemmin ystäväni Barry Summers, joka teki Guns N’ Rosesin 3d-filmin [’Appetite For Democracy 3D: Live At The Hard Rock Casino’] ja kaikkea tuollaista … Hän halusi tehdä saman Rainbow’n paluusta. Ritchien manageri Carole [Stevens] soitteli minulle. Hän on Candyn [Candice Night] äiti. Siinä kävi niin, että [Carole] vakuutteli Ritchielle, että minä halusin puolet kaikesta, että halusin kaikenlaista ja miljoonia dollareita päälle. Juttelin Live Nationin Rick Franksille. Hän oli silloin pääjehu. Pidimme konferenssipuhelun ilman neljää tai viittä muuta agenttia. Olin heihin ensin yhteydessä. Yhtäkkiä kuulen, että ’Hei, tässä on Rick Franks’, ja sitten yllemme laskeutui täysi hiljaisuus. Oli kuin kuningas olisi astunut huoneeseen. En tiennyt kuka hän oli. Hän sanoi: ’Joe, jos saat Blackmoren suostumaan, järjestän teille 164 keikkaa vuodessa. Hankin teidät festivaalien pääesiintyjäksi. Teen teistä ’erikoisvieraita’, mitä tahansa. Sillä ideasi paluuspektaakkelista on täydellinen.'”

”Halusin sen reunionin tapahtuvan”, Turner jatkaa. ”Halusin että se tehtäisiin kunnolla. Halusin Doogie Whiten mukaan. Halusin Graham Bonnetin. Jos [Ronnie James] Dio olisi elänyt, olisin halunnut hänetkin mukaan. Halusin kaikkien entisten jäsenten soittavan kunnollisen kahden tai kahden ja puolin tunnin konsertin. On paljon ihmisiä, minua puolet nuorempi vaimoni mukaan lukien, jotka eivät koskaan nähneet meitä livenä. He rakastavat levyjä mutta eivät ole nähneet meitä soittamassa. Halusin saada jotain tuollaista kokoon. Minulla oli hyväksyntä Barryltä ja Rickiltä. Yritin vakuutella Carolea, mutta hän on kontrollifriikki. Kuka tahansa voi vahvistaa sen. Ja kuulin hyvin luotettavasta lähteestä, sisäpiirin tuottajalta, mitä Carole kertoi hänelle. Hän kertoi valheita. Minulle tarjottiin palkkaa. ’Palkkaa?’ ihmettelin. Kerroin sen [basisti] Bob Daisleylle. Halusin hänetkin mukaan. Hän on hyvä ystäväni. Daisley sanoi: ’En työskentele palkollisena.’ ’Ei. Kuinka voisimme olla palkkalistoilla? Tarvitsemme jonkinlaisen prosentin. Antakaa edes jotain’, sanoin.”

”Sen myötä Carole torppasi koko jutun. Candy ilmeisesti löysi laulajan [Ronnie Romero] Youtubesta, myi idean Ritchielle ja maksoi tälle taskurahoja. Siinä oli korvaava laulajamme. He eivät tehneet kappalettakaan. Ja he kutsuivat sitä Rainbow’ksi. Se ei vittu ole mikään Rainbow. Se oli rahastusta. [Blackmore] olisi tienannut enemmän haluamallani tuotannolla kuin mitä [Carolen] kanssa koskaan… Hänellä oli Blackmore’s Night taustabändinään. Näin videoita. Siinä ei ollut paloa. Siinä ei ollut mitään. Se oli tasapaksua. Siinä ei ollut mitään pointtia. Hän ei edes soittanut hyvin. Ja minä syytin häntä lehdissä perinnön tuhoamisesta, mikä pitää paikkansa. Minä sanon mitä ajattelen.”

Lisää luettavaa