Johnny Rotten järkyttyi Keith Flintin kuolemasta: ”Kukaan ei rakastanut häntä ja hänet jätettiin yksin”

Public Image Ltd, John Lydon
AOP

The Prodigy -keulakuva Keith Flintin kuolema on järkyttänyt koko musiikkikenttää. Kuolinuutisen jälkimainingeissa kymmenet artistit ovat julkaisseet hyvästijättöviestejä ja useat suomalaisetkin musiikkialan ihmiset ovat muistelleet, miten asiallinen tyyppi Flint oli. Vainajista harvoin puhutaan pahaa, mutta Flintin poismeno on saanut monet tavallistakin enemmän tolaltaan.

Siksi onkin yllättävää, että Sex Pistols -laulaja Johnny Rotten alias John Lydon tokaisi maanantaina, että Flint jätettiin ongelmiensa kanssa yksin. NME kertoo Lydonin puhuneen aiheesta Punk-dokumentin ensi-illassa Los Angelesissa.

”Sydämeni on särkynyt hänen vuokseen. Hän oli hyvä ystäväni”, Lydon sanoi.

”Kukaan ei rakastanut häntä ja hänet jätettiin yksin ja hän tuhoutui. Miksi niin monet tällä alalla jätetään yksi? Tulkaa puhumaan vaikka minulle.”

Rottenin mielestä ihmiset eivät enää huolehdi toisistaan ja totesi useaan otteeseen, että hänelle voi tulla juttelemaan, jos siltä tuntuu. ”Kenenkään ei tarvitse kuolla ennen aikojaan”, Lydon sanoi.

Keith Flint teki itsemurhan kotonaan Englannin Essexissä 4. maaliskuuta. Prodigy perui murhenäytelmän vuoksi kaikki suunnitellut esiintymisensä, myös kesäksi suunnitellun keikan Provinssissa.