”Jos pukeudun mukavasti, en ole nainen ja jos riisuudun, olen lutka” – Billie Eilish kommentoi videolla julkisuuden varjopuolia

Tämän hetken kuumin poptähti Billie Eilish ei ole sinut kaikkien tähteyden tuomien lieveilmiöiden kanssa. Erityisesti Eilishiä hiertävät kaikenlaiset naisartistien ulkonäköön liitetyt vaatimukset sekä se, miten naisista löydetään huomauttamista, käyttäytyivät he sitten miten tahansa. Seksikäs nainen leimataan lutkaksi ja värittömämpi nainen saa puolestaan kuulla, ettei ole tarpeeksi seksikäs. Ole siinä sitten oma itsesi, kun teki niin tai näin, menee aina väärin päin.

Eilish julkaisi nyt videomonologin, jolla kuullaan monen minuutin mittainen puheenvuoro aiheesta. Katso Eilishin itsensä käsikirjoittama ja tuottama pätkä alempaa.

”Haluaisitko, että olisin pienikokoisempi? Heikompi? Pehmeämpi? Pidempi? Haluaisitko, että pysyisin hiljaa? Provosoivatko olkapääni sinua? Entä rintani, vatsani tai lantioni?” Eilish kuiskailee videolla. ”Jos pukeudun mukavasti, en ole nainen ja jos riisuudun, olen lutka. Et ole koskaan nähnyt vartaloani, mutta silti arvostelet sitä, ja arvostelet minut vartaloni perusteella.”

Video tehtiin alun perin täksi kevääksi suunniteltua Pohjois-Amerikan-kiertuetta varten. Rundi jouduttiin kuitenkin siirtämään pandemian vuoksi, mutta artisti halusi tuoda pätkän nähtäväksi tästä huolimatta. Ja tällainen se on: