”Jouduimme keskelle sotaa ja henkivartijani tapettiin” – Glenn Hughes työstää tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa Deep Purple -vuosiltaan

Laulava basisti Glenn Hughes pitää itsensä kiireisenä. Hiljattain tuoreen sooloalbumin julkaissut entinen Deep Purple -muusikko kertoo australialaisen Loud-lehden haastattelussa työstävänsä myös tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa Purplen traagisesta kiertueesta Indonesiassa 70-luvun puolivälissä.

– Kovin tarkkaan en voi asiasta kertoa, mutta elokuvaa kuvataan parhaillaan ja se ilmestyy ensi vuonna. Se kertoo siitä, kun jouduimme keskelle sotaa ja henkivartijani tapettiin. Mitä tapahtui sitä ennen ja sen jälkeen. Minut heitettiin selliin ja se oli muutenkin todella pitkä ja kamala viikko, Hughes kuvailee.

Deep Purplen kiertuehenkilökuntaan kuulunut Patsy Collins kuoli Jakartassa marraskuussa 1975 pudottuaan hissikuiluun ”epäilyttävissä olosuhteissa”. Yhtyeen jäseniä ja kiertuehenkilökuntaa epäiltiin henkivartijan murhasta ja osa, Hughes mukaanlukien, vangittiin. Lisäksi yhtye keskeytti toisen Jakartan-keikkansa, kun poliisit kävivät yleisön kimppuun.

– Ajattelimme, että tarinasta saisi hyvän kirjan ja elokuvan, joten päätimme tarttua tuumasta toimeen, Hughes sanoo.

Elokuvaprojektin lisäksi Hughes kertoo rock-superbändi Black Country Communionin odotetun neljännen albumin ilmestyvän syksyllä. Hughesin lisäksi yhtyeeseen kuuluvat Joe Bonamassa, Jason Bonham ja Derek Sherinian.

– Se julkaistaan syyskuun puolivälissä. Meillä on pian tapaaminen Joen ja Kevinin [Shirley, levyn tuottaja] kanssa ja kuuntelemme viimeisimpiä miksauksia. Kaikki alkaa olla valmista sen suhteen, Hughes toteaa.

Hughes sanoo olevansa mielellään kiireinen ja pitävänsä monta rautaa tulessa, mutta vain jos projektit ovat kiinnostavia.

– En halua juosta ympäriinsä ja ihmetellä, mitä helvettiä tapahtuu. Haluan osallistua, suunnitella, valmistautua ja tehdä asiat kunnolla, koska ne ovat osa elämääni.