Jouko Lehtolan maineikkaat rockvalokuvat tuodaan myös Tampereelle – näyttely auki pian

Jouko Lehtola

Edesmenneen Jouko Lehtolan nimi oli keväällä runsaasti esillä, kun Kalle Ahola ja toimittaja Ville Hartikainen tekivät valokuvaajasuuruudesta kirjan ja miehen töitä oli esillä näyttelyssä Glasshouse Helsingissä. Pian Lehtolan otoksia pääsee ihailemaan myös Tampereella, kun Jouko Lehtolan Rock-Finlandia -näyttely tulee esille Emil Aaltosen museossa.

Vuonna 2010 kuollut Lehtola nappasi monia kotimaisen rockin maineikkaimmista valokuvista. Kenties parhaiten hänen töistään muistetaan HIMin Razorblade Romancen kannen valokuva, mutta hänen kameransa edessä poseerasivat myös muun muassa The Rasmus, PMMP, Remu Aaltonen, Don Huonot, Gösta Sundqvist, Maarit, Erja Lyytinen ja Anssi Kela. Lehtola kuvasi rockmuusikoiden lisäksi muun muassa Helsinki O.D. -kuvasarjan, jossa aiheena olivat paikat, joissa joku nuori oli kuollut huumeiden yliannostukseen.

Näyttely on nähtävillä 17.9.–18.12. Eikä maksa paljon: sisään pääsee kolmella eurolla. Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen arvioi keväällä ilmestyneen Lehtola-kirjan Soundiin 4/22, lue arvostelu tästä.