Joulukalenteri, luukku 17: Sami Yaffa suosittelee

17.12.2013 08:54

Soundin joulukalenterissa joku artisti raottaa päivittäin luukkua kuluneen vuoden musadiggailuihinsa. Luukussa 17 suosituksensa antaa Michael Monroen kanssa kiireisen levytys- ja keikkavuotensa juuri päättänyt Sami Yaffa. Legendaarinen basisti nostaa esiin maineikkaan Ruts D.C.:n Mighty Soldier -kappaleen.

”Olen aikamoinen dub-fanaatikko ja olihan se kova juttu, kun Ruts D.C julkaisi viime keväänä Rhythm Collision Vol 2 -albumin. Erityisesti biisi Mighty Soldier toimii todella vankasti. Maininnan arvoinen on myös brasilialaisen Siban tuorein albumi Avante.

Olen tehnyt Yle Teemalle ohjelmakokonaisuutta maailmanmusiikista

Oma päättyvä vuoteni on kulunut hyvinkin monipuolisesti erilaisen musan parissa, sillä olen tehnyt Yle Teemalle ohjelmakokonaisuutta maailmanmusiikista. Madventuresin Riku ja Tunna tuottavat tämän kahdeksanosaisen sarjan ja se tulee näyttöön ensi syyskuussa. Kävimme tutustumassa muun muassa serbialaiseen mustalaismusiikkiin, espanjalaiseen flamencoon, argentiinalaiseen tangoon ja niin edelleen. Voin painottaa sydämeni pohjasta, että näiden ohjelmien tekeminen on ollut ihan uskomattoman antoisaa!”

– Sami Yaffa

Ruts DC: Mighty Soldier

Siba: Avante

Lisää luettavaa