Jouni Hynynen Leijonien puolustajana

30.5.2011 13:42

Kotiteollisuuden Jouni Hynynen yllättyi palatessaan Suomeen pitkältä lomamatkalta. MM-huuma jäi siis häneltä suurelta osin kokematta.

Mies kirjoittaa: 

– Olin kaksin verroin kummissani palatessani Suomeen. Käynnissä oli MM-joukkueemme teurastus. Joku oli kuulemma kompuroinut pienessä maistissa lentokoneen portaissa ja sönkännyt vähän telkkarissa ja mikä on seuraus: Lehtien yleisönosastot ovat täynnä paheksuvia kirjoituksia ja Minni Hiiren olemuksen omaava toimittaja Päivärinta vaati ohjelmassaan joukkuetta tilille oikein taustalaulajien kera.

– Vedottiin siihen, että urheilijat ovat esimerkkejä nuorille ja moinen häiriökäyttäytyminen ei ole suotavaa. Kukaan ei tainnut puhua siitä, että ne nuoret jotka näitä esimerkkejä muka kaipaavat hilluivat itse täydessä siideripöhnässä ja housut kintuissa pitkin kyliä, heidän vanhemmistaan puhumattakaan. Tämä tuntuu olevan kaikkien mielestä ihan ok. 

– Te olette treenanneet ja tehneet töitä urheilun eteen koko ikänne. Kun sitten saavutatte jotain, te ette saa juhlia. Pidetään asialinja, niin ei tule mitään sanomista. Lentokoneesta tulee kävellä ulos asiallisesti villaneule hartioilla ja valkoiset hampaat säihkyen. Muistakaa hymyillä kauniisti ja vilkuttaa yleisölle kuninkaallisin, hieman varautunein elkein. Annatte skandaaleja kärkkyvälle medialle muutaman lyhyen, asiallisen lausunnon tyyliin teimme parhaamme ja tällä kertaa se johti parhaaseen mahdolliseen tulokseen, ja tässä vaiheessa haluamme muuten kiittää kaikkia sponsoreitamme.

Kolumni kokonaisuudessaan täällä.

Kotiteollisuuden lomailu loppuu parin päivän kuluttua, kun yhtye aloittaa pitkän kesäkiertueensa. Ohjelmisto täällä.

Lisää luettavaa