Ensinäyttö: Jouni Hynynen saa variksenpelätinkäsittelyn Mira Luodilta

Katso Jouni Hynysen Maanalaisen Armeijan ensimmäinen musiikkivideo.
27.9.2019 07:00

Jouni Hynysen erittäin kiinnostavalta Maanalainen Armeija -sooloprojektilta on vihdoin saatu ensimmäinen näyte. Yöllä digipalveluihin ilmestynyt Variksenpelätin-single osoittaa, ettei ennakkoon kerrotut tiedonmurut selvästi Kotiteollisuudesta poikkeavasta soundimaailmasta olleet liioittelua. Huutamisen ja särökitarat ovat korvanneet naislaulu, kevyemmät sävyt ja värikkäät sovitukset.

Nyt Soundilla on ilo ensiesittää kappaleeseen tehty video, jolla Jouni Hynysen kanssa sohvalla hengailee, mietiskelee ja myös riehuu kappaleellakin laulava Mira Luoti. Katso video tämän uutisen alusta.

– Variksenpelätin-video jatkaa linjaa, jollainen koko Maanalainen Armeija -projekti on ollut. Kaikki loksahteli kohdilleen vähän liiankin helposti, Hynynen kertoo.

– Tapasin valokuvaaja Marek Sabogalin ensimmäistä kertaa, ja tajusin heti, että hän on ”liiton” miehiä. Kuvaussessiot olivat ehkä helpoimmat koskaan. Olin vielä kuvausaamuna liikkeellä ajatuksella, että tänä päivänä otetaan promokuvia. Iltapäivällä tajusin, että, perkele, meillähän on video myös!

”Iltapäivällä tajusin, että, perkele, meillähän on video myös!”

– Toki tiesin, että Mira Luoti on ammattilainen, mutta videon kuvaus naulasi tämän ajatuksen. Minun ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin istua, kävellä ja ”laulaa”! Mira hoiti kaiken muun, teki periaatteessa lennossa koko videon käsikirjoituksen. Ainoa neuvo, jonka annoin oli: ”Pistä lopuksi miun hiukset sekaisin niin, että näyttäisin oikeasti variksenpelättimeltä.” Mira totesi, että siltähän sä näytät joka tapauksessa.

– Marek siis kuvasi, ja materiaali toimitettiin Vainion Vesalle (kavereitten kesken Vainion Vesa), joka leikkasi kuvamateriaalin videoksi. Nerokasta jälkeä! Itselläni karvat nousevat pystyyn heti ensimmäisen kertosäkeen jälkeen, kun Mira nauraa. Nerokas leikkaus juuri oikeassa kohdassa.

– Tuntuu siltä, että ympärilläni on ihmisiä, jotka tietävät minusta liikaa. Ehkä heidät täytyy vaientaa.

Jouni Hynysen sooloprojektin toistaiseksi nimeämätön albumi ilmestyy 31.1.2020. Julkaisijana toimii Sakara Records.

Jouni Hynynen ja Mira Luoti. Kuva: Marek Sabogal

Lisää luettavaa