Journeyn ex-laulaja sanoo olevansa taas puheväleissä entisten bänditoveriensa kanssa – ”Olimme puolitoista vuosikymmentä etääntyneinä toisistamme…”

Jeff Scott Soto sanoo, ettei halua enää tässä vaiheessa elämäänsä kantaa kaunaa kenellekään.
12.10.2022 19:50

Entinen Yngwie Malmsteenin yhtyeessä laulanut, nykyään Sons of Apollo -progemetalliyhtyeessä vaikuttava Jeff Scott Soto pestattiin Journey-yhtyeeseen kesällä 2006, kun vuodesta 1998 bändissä laulaneella Steve Augerilla ilmeni vakavia ääniongelmia kesken kiertueen. Joulukuussa 2006 Sotosta tehtiin Journeyn virallinen jäsen, mutta tämä sai kuitenkin lähtöpassit vain kuusi kuukautta myöhemmin.

Viime vuonna Soto kertoi argentiinalaisjournalistille, ettei hän itsekään edes tiedä, miksi sai lähtöpassit bändistä. Kitaristi Neal Schon ja kosketinsoittaja Jonathan Cain olivat myöhemmin haastatteluissa todenneet vain ympäripyöreästi ”muuttaneen mielensä” Soton suhteen.

”Jos saisin edes tietää, mikä oli ongelma, niin saisin rauhan tai voisin puhua siitä”, Soto totesi vuosi sitten antamassaan haastattelussa.

”Jos minulle sanottaisiin, että ’Äänesi oli ihan paska’ tai että tapoin jonkun koiran tai suututin jonkun perheenjäsenen – jos minulle kerrottaisiin syy, miksi sain potkut, saisin rauhan. Mutta en vielä tänäkään päivänä – 14 vuotta myöhemmin – tiedä sitä. Minulle ei koskaan annettu kunnon selitystä. He vain sanoivat tulleensa toisiin aatoksiin, mitä en ymmärtänyt ollenkaan. Jos muutatte mielenne, soittakaa minulle niin voimme hyvästellä ja voin lähteä ystävänä. Tulin bändiin ystävänä, joten sellaisena haluan myös lähteä.”

Nyt tuoreessa Talk Louder -podcastin haastattelussa Sotolta kysyttiin, millaiset välit hänellä on tänä päivänä Journeyn jäseniin ja laulajan mukaan asiassa on tapahtunut muutos parempaan.

”Olimme puolitoista vuosikymmentä etääntyneinä toisistamme, mutta otin heihin hiljattain yhteyttä… En sanoisi meitä ystäviksi, mutta meillä on puheyhteys ja keskustelemme”, Soto sanoo.

”Pysyin läheisenä (rumpali) Deen Castronovon ja muutaman muun kaverin kanssa, mutta Neal, Jon ja minä etäännyimme. Voin ilokseni kuitenkin todeta, että meillä on taas keskusteluyhteys. Olemme ihan positiivisissa väleissä.”

”Sen enempää en kaipaakaan. En halua, että välillämme on pahaa verta; en halua tuoda maailmaan negatiivista energiaa, varsinkaan enää tässä iässä. Nyt on aika juhlistaa sitä, mitä olemme tehneet ja antaa huonojen asioiden olla.”

Lisää luettavaa