Journeystä ja Yngwie Malmsteenin bändistä tuttua Jeff Scott Sotoa harkittiin Queenin laulajaksi – ”Keskusteluja käytiin”

Tontti meni kuitenkin Adam Lambertille.
29.4.2020 10:57

Ennen kuin Adam Lambert päätyi vuonna 2011 Queen-yhtyeen nykyiseksi laulajaksi, kitaristi Brian May ja rumpali Roger Taylor harkitsivat ottavansa Yngwie Malmsteenin yhtyeessä sekä Journeyssä kannuksensa hankkineen, nykyisin Sons Of Apollo -yhtyeessä vaikuttavan Jeff Scott Soton bändinsä keulahahmoksi. Soto vahvistaa tiedon tuoreessa Miles Schumanin haastattelussa.

”En voi enkä halua mennä yksityiskohtiin enkä halua puhua ohi suuni. Sanotaanko näin, että keskusteluja käytiin. Ennen Adamia oli pieni aikaikkuna, jonka aikana käytiin keskusteluja, mutta asia ei edennyt sen pidemmälle”, laulaja toteaa.

”Arvostan ystävyyttämme ja kaikkea, mitä välillämme on, joten en aio alkaa tässä taputtelemaan itseäni selkään enkä halua ihmisten olevan, että ’Hei, sinun olis pitänyt saada se paikka’. Se ei ole tarpeen. Mutta rehellinen ja totuudenmukainen vastaus kysymykseesi on kyllä, sitä harkittiin jossain vaiheessa, mutta siitä ei tullut lopulta mitään.”

Mikäli Soto olisi päätynyt Queenin riveihin, olisi hän päässyt hyppäämään urallaan kahden suuren sankarinsa saappaisiin: Freddie Mercuryn sekä Journeyn Steve Perryn. Soto kertoo Mercuryn ja Perryn olevan osa hänen DNA:taan.

”Siksi henkilökohtaisesti olin sitä mieltä, että sovin Journeyn riveihin niin hyvin, vaikken kuulosta Steve Perryltä – tai ehkä nuorempana kuulostin, mutta kun liityin heihin, olin jo vanhempi ja ääneni paljon karheampi. Mutta niihin kahteen bändiin voisin astua mukaan hyvin luonnollisesti ilman, että minun tarvitsisi imitoida ketään tai olla joku tribuuttiversio. Molemmat merkitsevät minulle niin paljon, että oli todella luonnollista astua Journeyn kelkkaan ja yhtä luonnollista olisi ollut astua myös Queeniin.”

Lisää luettavaa