Jukka Nousiainen vetoaa: allekirjoita adressi, jossa vaaditaan apua iäkkäälle, ankarien kipujen riivaamalle muusikolle

Keijo Virtanen tarvitsee avustajan. Jukka Nousiainen kampanjoi sellaisen hankkimisen puolesta.
15.11.2017 11:56

Tunnetko muusikko-kirjailija-kuvataiteilija Keijo Virtasen? Jukka Nousiainen tuntee. Itse asiassa Räjäyttäjistä, Jytämimmeistä ja soolourastaan tunnettu Nousiainen nostaa Virtasen niinkin korkealle, että nimeää tämän ”tärkeimmäksi esikuvakseen ja idolikseen”.

Nyt Virtanen tarvitsee apua. Adressit.com-sivustolla on julkaistu vetoomus, jossa vaaditaan Parkinsonin tautia sairastavalle monitoimitaiteilijalle ympärivuorokautista henkilökohtaista avustajaa. Krooninen sairaus sekä selän tuhoutuneet välilevyt tekevät miehen elämästä todella vaikeaa.

”Hän herää joka yö helvetilliseen kipuun eikä täysin lamaantuneena kykene itse ottamaan lääkettä. Turvapuhelinpalvelu ei täytä tarvittavan hoidon kriteereitä. Sitä kautta avun tulemisessa kestää liian pitkään, käyntejä ei voi olla kuin yksi yössä ja hoito on vajavaista”, Nousiainen kirjoittaa.

”Keijo joutuu viettämään öisin useita tunteja yksin kivuissa ilman apua. Tämän lisäksi hän tarvitsee jatkuvaa apua suoriutuakseen päivittäisistä toimistaan ja päästäkseen toteuttamaan itseään. Keijo tekee edelleen vaivoistaan huolimatta päivittäin uutta musiikkia, kirjoittaa ja piirtää.”

1960-luvulta saakka musisoinut ja vuoden 2003 jälkeen kymmeniä levyjä julkaissut Virtanen on Nousiaisen mukaan opettanut hänelle ”kaiken siitä, mistä taiteen tekemisessä on kyse”.

”Intensiivisten yhteisten soittosessioidemme kautta ja Keijon päivittäistä lauluntekoa seuratessa olen löytänyt lauluntekijän myös itsessäni. Ilman Keijoa en olisi tässä – tekemässä ammatikseni musiikkia omalla nimelläni, omine lauluineni”, Nousiainen kirjoittaa.

Lue koko Nousiaisen vetoomus Facebookissa. Adressin voit halutessasi allekirjoittaa täällä. Yläpuolelta voi kuunnella Nousiaisen ja Virtasen yhteisen Rambling Boys -yhtyeen version Virtasen Kaksi kotia -kappaleesta.

Toivottavasi asiat saadaan järjestymään! Soundin toimitus toivoo voimia Virtaselle vaikeuksien keskelle.

Lisää luettavaa