Juuri Suomessa vieraillut Metallica lahjoitti merkittävän summan Ensi- ja turvakotien liitolle ja Hope ry:lle

11.6.2024 08:58

Viime viikonloppuna Suomessa kahdella keikalla vieraillut hevisuuruus Metallica on lahjoittanut All Within My Hands -hyväntekeväisyysjärjestönsä kautta Ensi- ja turvakotien liitolle sekä Hope ry:lle molemmille 80 000 euroa. Lahjoituksessa on mukana myös Metallican kiertueen pääsponsori Iveco Group.

ETKL on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on turvata lapsen oikeus suotuisiin kasvuolosuhteisiin ja turvalliseen kehitykseen, tukea vanhemmuutta ja perhettä sekä ehkäistä perheväkivaltaa. liiton verkostossa apua saavat vauvaperheet arjen ja jaksamisen haasteisiin, päihde- ja mielenterveysongelmiin, lähisuhdeväkivaltaa kokeneet aikuiset, lapset sekä väkivallan tekijät sekä erotilanteessa elävät aikuiset ja lapset. ETKL täyttää ensi vuonna 80 vuotta

”Lahjoitus on meille erittäin merkittävä. ETKL ja sen 31 jäsenyhdistystä auttavat lähes 22 000 henkilöä vuosittain. Apua hakevien määrä on kasvanut merkittävästi eli noin neljänneksellä viime vuosina. Tämä johtuu siitä, että päihteiden käyttö, lähisuhdeväkivalta, vanhemmuuden haasteet ja mielenterveysongelmat ovat havaintojemme mukaan lisääntyneet lapsiperheissä viime vuosien aikana”, toteaa ETKL:n pääsihteeri Riitta Särkelä liiton tiedotteessa.

Hope ry puolestaan tukee vähävaraisia perheitä ja työskentelee sen eteen, että lapsilla olisi Suomessa mahdollisimman tasa-arvoiset mahdollisuudet hyvään arkeen ja mieluisaan harrastukseen tulotasosta riippumatta.

”Olemme Hopessa todella iloisia, että Metallica ja All Within My Hands -säätiö yhdessä Iveco Groupin kanssa näkevät tekemämme työn arvon ja haluavat osoittaa sille tukea. Lahjoituksen avulla voimme tarjota sadoille vähävaraisten perheiden lapsille mahdollisuuden harrastaa. Tällainen korkean profiilin lahjoitus on myös mukava piristysruiske Hope ry:n vapaaehtoisille ympäri Suomea; se osoittaa, että heidän vapaaehtoistyönsä arvo tunnistetaan jopa kansainvälisillä areenoilla”, Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila toteaa.

Edellisillä vierailuillaan Metallica on lahjoittanut osan kiertuetuotoistaan muun muassa Hurstin ruoka-avulle.

Lisää luettavaa